ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Atlantska: Ανανέωση στόλου με παραγγελία έως και τεσσάρων kamsarmaxes

09:47 - 26 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η ναυτιλιακή εταιρεία της Κροατίας, Atlantska Plovidba ανανεώνει τον στόλο της, αγοράζοντας τα μεγαλύτερά ως τώρα, πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει παραγγείλει δύο πλοία κατηγορίας kamsarmax, χωρητικότητας 82,000-dwt από το κινέζικο ναυπηγείο Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry.

Η σύμβαση περιλαμβάνει ακόμη δύο προαιρετικά πλοία.

Η Atlantska ανακοίνωσε ότι η συνολική αξία της επένδυσης είναι $ 137 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε $ 34,25 εκατομμύρια ανά πλοίο, με τις παραδόσεις να αναμένονται μέσα στο 2023.

Η τιμή είναι σύμφωνη με τις εκτιμήσεις μεσίτη για τις πρόσφατες παραγγελίες kamsarmax στην Κίνα σε περίπου 34 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα πλοία της Atlantska σήμερα, είναι τέσσερα bulkers χωρητικότητας περίπου 79.000 dwt και 80.000 dwt.

Η εισηγμένη στο Ζάγκρεμπ πούλησε τον Αύγουστο στη CSSC Shipping του Χονγκ Κονγκ το πλοίο AP Revelin, το οποίο κατασκευάστηκε το 2016 και είναι χωρητικότητας 38,700-dwt.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η συμφωνία περιλάμβανε χρονοναύλωση πίσω στην Atlantska για οκτώ χρόνια, γεγονός που τη βοήθησε να μειώσει τους τόκους για την πρώτη αγορά του πλοίου.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.