ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Genco Shipping εξετάζει τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε στόλο bulker

09:26 - 28 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Genco Shipping εξετάζει τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε στόλο bulker
Η αμερικάνικη εταιρεία Genco Shipping & Trading είναι ο τελευταίος -από τους πολλούς πρόσφατα- ιδιοκτήτης πλοίων χύδην ξηρού φορτίου που αναζητά έναν τρόπο να δημιουργήσει έσοδα από την εισαγωγή στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων, η οποία έχει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση από αυτή του χύδην φορτίου.

Η Genco επιδιώκει την έγκριση ολόκληρου του στόλου της, που αποτελείται από πλοία κατηγοριών capesize, ultramax και supramax για να μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια τόσο στο κατάστρωμα όσο και στις δεξαμενές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος John Wobensmith.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Genco τόνισε ότι η επιχείρηση είναι πιθανό να είναι επιλεκτική και ευκαιριακή, καθώς διερευνά αυτή την αλλαγή στα εμπορεύματα που μεταφέρουν τα πλοία της.

Να σημειωθεί ότι, η Genco διαθέτει στόλο 17 πλοίων κατηγορίας capesize, 13 ultramax και 13 supramax με συνολική χωρητικότητα περίπου 4,57m dwt και μέση ηλικία τα 10,2 έτη.

Ο Wobensmith εκτιμά ότι η Genco μπορεί να μεταφέρει περίπου 700 teu σε κάθε ultramax και 1.300 teu σε κάθε capesize.

Η προθυμία των ιδιοκτητών πλοίων χύδην ξηρού φορτίου να εξετάσουν το ενδεχόμενο υβριδικών φορτίων είναι μια αναδυόμενη τάση λόγω της τεράστιας αύξησης της ζήτησης για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Golden Ocean Group που ελέγχεται από τον John Fredriksen έχει επίσης ανακοινώσει ότι εξετάζει ενεργά πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα bulkers της για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.