ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλοίο των Φιλιππίνων εισέρχεται στις ΗΠΑ μετά από μισό αιώνα

13:10 - 28 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Πλοίο των Φιλιππίνων εισέρχεται στις ΗΠΑ μετά από μισό αιώνα
Το πρώτο Φιλιππινέζικο εμπορικό πλοίο που κάλεσε στις ΗΠΑ για 45 χρόνια αναχωρεί από τη Μανίλα

Το Iris Paoay, ένα γενικό φορτηγό πλοίο 15 ετών και χωρητικότητας 1.100 teu, θα γίνει το πρώτο πλοίο από τις Φιλιππίνες που θα πάει στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1970.

Το πλοίο που φέρει τη σημαία των Φιλιππίνων αναχώρησε από τη Μανίλα, κατευθυνόμενο νότια μέσω του αρχιπελάγους, προτού κατευθυνθεί προς τον Ειρηνικό με προορισμό το Λος Άντζελες.

Ανήκει στην Iris Logistics, θυγατρική της εταιρείας εφοδιαστικής αλυσίδας της Φιλιππίνων, Royal Cargo, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της ένα στόλο τριών γενικών φορτηγών πλοίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί είναι οι νεοεισερχόμενοι στον διαειρηνικό που έχουν «αναταράξει» δραματικά τα μερίδια αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Το μερίδιο της χωρητικότητας στην αγορά των μη συμμαχικών υπηρεσιών είναι πλέον υψηλότερο τόσο από τη THE Alliance (Hapag-Lloyd, Yang Ming, Ocean Express Network) όσο και από τη 2Μ (Maersk Line, Mediterranean Shipping Co).

Πιο συγκεκριμένα ανέρχεται σε περίπου 30% του συνόλου της χωρητικότητας της διασυνοριακής ανάπτυξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sea-Intelligence.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.