ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maersk: «Φεύγει» από την παραγωγή ψυγείων container έναντι $1 δισ.

15:10 - 28 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Maersk: «Φεύγει» από την παραγωγή ψυγείων container έναντι $1 δισ.
Η Κίνα ενίσχυσε το -σχεδόν- μονοπώλιο της στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αφού η China International Marine Containers (CIMC), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, θα αποκτήσει το εργοστάσιο παραγωγής ψυγείων εμπορευματοκιβωτίων της Maersk Container Industry.

Πρόκειται για μια θυγατρική της AP Moller-Maersk της οποίας η εξαγορά αποτελεί αντικείμενο συνομιλιών για πολλούς μήνες.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 987,3 εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας περαιτέρω τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Maersk, τα οποία φέτος αναμένεται να είναι τα μεγαλύτερα στην ιστορία της.

Η CIMC θα αναλάβει ολόκληρο τον οργανισμό και τα περιουσιακά στοιχεία της MCI, τα οποία περιλαμβάνουν ένα εργοστάσιο ψυγείων container στο Qingdao της Κίνας, καθώς και τις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης και δοκιμών μηχανικής στο Tinglev της Δανίας.

«Η εκποίηση της MCI αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού μετασχηματισμού της AP Moller - Maersk, όπου εστιάζεται στο να είναι μια ολοκληρωμένη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και logistics που δημιουργεί αξία για τους πελάτες σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού», δήλωσε η Henriette Hallberg Thygesen, Διευθύνων Σύμβουλος στόλου και στρατηγικών μαρκών στην AP Moller-Maersk.

Ο Mai Boliang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CIMC, δήλωσε: «Αξιοποιώντας την τεχνολογία και την καινοτομία θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης εντός της αλυσίδας ψυγείων».

Τα κινεζικά εργοστάσια αντιπροσωπεύουν τώρα περισσότερο από το 96% των εμπορευματοκιβωτίων ξηρού φορτίου στον κόσμο και το 100% των παγκόσμιων εμπορευματοκιβωτίων με ψυγείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:16 - 28 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.