ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Royal Caribbean μειώνει περαιτέρω τις εκπομπές αερίων

17:14 - 29 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Royal Caribbean μειώνει περαιτέρω τις εκπομπές αερίων
Μετά την επίτευξη του στόχου μείωσης του άνθρακα κατά 35% σε σύγκριση με το 2005, η αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean Group δεσμεύτηκε να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές κατά 25% έως το 2025 από τα επίπεδα του 2019.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στην 13η ετήσια έκθεση αειφορίας της Royal Caribbean.

«Το 2018 πετύχαμε τον στόχο μείωσης των εκπομπών κατά 35% πριν από το χρονοδιάγραμμα. Στη συνέχεια, από το 2019-2020 η ένταση των εκπομπών μας αυξήθηκε λόγω αλλαγών στην οργανωτική δομή μας, την απόκτηση της Silversea Cruises, την προσθήκη 12 πλοίων στο στόλο μας, καθώς και την αναστολή των εργασιών μας λόγω της COVID-19», σημείωσε ο όμιλος στην αναφορά.

Εκτός από τον στόχο μείωσης των εκπομπών, η έκθεση για το 2020 καταγράφει ότι η εταιρεία έχει επιτύχει ή έχει υπερβεί σχεδόν όλους τους στόχους βιωσιμότητας για το έτος.

«Πιστεύουμε ότι ό, τι μετριέται γίνεται καλύτερο. Η βιωσιμότητα είναι ένας βασικός τομέας για τις επιχειρήσεις μας και αυτή η έκθεση αντικατοπτρίζει τις επιτυχίες και τις προκλήσεις μας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους», σχολίασε ο Richard Fain, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean Group.

«Ενώ είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχουμε επιτύχει, η σημασία αυτού του τομέα έχει αυξηθεί εκθετικά. Συνεπείς με το μάντρα μας για συνεχή βελτίωση, έχουμε επεκτείνει σημαντικά τις φιλοδοξίες μας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα και θέτουμε ακόμη πιο επιθετικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια».

Το 2016, σε συνεργασία με τη WWF, η εταιρεία έθεσε συγκεκριμένους, φιλόδοξους και μετρήσιμους στόχους βιωσιμότητας για το 2020 για να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, να αυξήσει τον βιώσιμο τουρισμό, να σεβαστεί τις παράκτιες κοινότητες και την πολιτιστική κληρονομιά και να υποστηρίξει το παγκόσμιο έργο της WWF για τη διατήρηση των ωκεανών. Από φέτος, ο όμιλος Royal Caribbean έχει πετύχει ή ξεπεράσει όλους τους στόχους του για το 2020, με εξαίρεση τον στόχο βιώσιμης προμήθειας θαλασσινών, ο οποίος επηρεάστηκε από την παγκόσμια διακοπή υπηρεσιών της κρουαζιέρας λόγω της πανδημίας.

Η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη ενός νέου συνόλου στόχων σχετικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και ανάπτυξη της επιχείρησής, τη βιώσιμη προμήθεια προϊόντων στον τουρισμό, την εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Ενέργεια και εκπομπές αερίων

Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων αποτελεί κρίσιμο μέρος της στρατηγικής περιβαλλοντικής διαχείρισης της Royal Caribbean.

«Ερευνούμε και αξιολογούμε ενεργά την πρόοδο σε τεχνολογίες όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, τα βιοκαύσιμα, το φυσικό αέριο, οι κυψέλες καυσίμου, η βιομάζα και η παράκτια ισχύς για να προσδιορίσουμε την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητά τους για το μέλλον», όπως υπογράμμισε η εταιρεία κρουαζιέρας.

Η εταιρεία είπε επίσης, ότι υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεών της. Επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικούς τομείς, αέρας, θάλασσα, ξηρά και φυσικοί πόροι. Αυτή η στρατηγική συνδέεται θεμελιωδώς με το ISO 14001 - το κορυφαίο διεθνές πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Από το 2000, η εταιρεία έχει εξοπλίσει οκτώ πλοία της με κινητήρες αεριοστρόβιλων που καίνε καθαρότερα καύσιμα και εκπέμπουν λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Για την επίτευξη περαιτέρω στόχων μείωσης των εκπομπών, η επόμενη κατηγορία πλοίων της Royal Caribbean, Icon-class, που αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, θα χρησιμοποιεί καθαρότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου, η οποία μειώνει τις εκπομπές πλοίων.

Επιπλέον, η Royal Caribbean άρχισε να μετασκευάζει τον στόλο της, έτσι ώστε να έχει παράκτια ισχύ και παρουσίασε το πρώτο της πλοίο νέας κατασκευής με αυτή την τεχνολογία, το Celebrity Apex.

Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στο πλοίο να αντλεί ενέργεια από το τοπικό σύστημα δικτύου και να εξαλείφει την ανάγκη χρήσης των κινητήρων του πλοίου ενώ βρίσκεται στο λιμάνι, συμβάλλοντας έτσι, στη μείωση των εκπομπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν υπάρχουν περιορισμένοι λιμένες που προσφέρουν στα πλοία τη δυνατότητα να συνδεθούν με την παράκτια ισχύ παγκοσμίως, ωστόσο, όλο και περισσότεροι αναπτύσσουν σχέδια για το μέλλον.

Εκτός από την εστίαση στη μείωση και αποδοτικότητα της ενέργειας, η εταιρεία κρουαζιέρας πιστεύει ότι είναι σημαντικό να αξιολογήσει και να επενδύσει σε εναλλακτικές τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών καυσαερίων ορυκτών καυσίμων.

Μέχρι σήμερα, το 70% των πλοίων της Royal Caribbean Group είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα καθαρισμού εκπομπών (AEP). Αυτά τα συστήματα βοηθούν την εταιρεία να πληροί τις απαιτήσεις που ορίζει ο ΙΜΟ για το 2020.

Τα Celebrity Edge, Celebrity Apex, Odyssey of the Seas και όλα τα μελλοντικά πλοία έχουν επίσης σχεδιαστεί με εκλεκτικά συστήματα καταλυτικής μείωσης (SCR) για μείωση των NOx σε περισσότερο από 90%. Όλα τα συστήματα AEP της Royal Caribbean είναι υβριδικά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν σε ανοιχτό και κλειστό βρόχο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.