ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CCS και A.P. Moller–Maersk: Συμφωνία προώθησης της ναυτιλιακής απανθρακοποίησης

13:39 - 01 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
CCS και A.P. Moller–Maersk: Συμφωνία προώθησης της ναυτιλιακής απανθρακοποίησης
Η A.P. Moller - Maersk A/S (Maersk) και η China Classification Society (CCS) πρόκειται να ξεκινήσουν ένα μεγάλο έργο για την προώθηση της απαλλαγής από τον άνθρακα στη ναυτιλιακή βιομηχανία μετά την υπογραφή συμφωνίας -ορόσημο- στο Πεκίνο.

Η συμφωνία πλαίσιο που υπογράφηκε στα κεντρικά γραφεία της CCS θα ξεκινήσει την έρευνα μεταξύ κινεζικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και ιδρυμάτων που αποσκοπούν στην επιτάχυνση της απαλλαγής από τον άνθρακα στη ναυτιλία.

Η Maersk δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να διερευνήσει προληπτικά εφικτές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών πλοίων που εκτελούν διεθνή δρομολόγια και επιδιώκει να αναπτύξει και να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες πρόωσης και καύσιμα ουδέτερου άνθρακα. Η CCS δήλωσε ότι συνεργάζεται με τη βιομηχανία για να μελετήσει και να διερευνήσει τα μονοπάτια προς την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα, λέγοντας ότι σημειώνει γρήγορη πρόοδο σε καινοτόμες τεχνολογίες για τη ναυτιλία στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην ανάπτυξη σχετικών κανόνων και προτύπων, καθώς και στην έρευνα εναλλακτικών καυσίμων.

Στην επερχόμενη κοινή έρευνα, η CCS θα προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ όλων των μερών για την επίτευξη αξιόλογων αποτελεσμάτων.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Sun Feng, Αντιπρόεδρο της CCS και τον Jens Eskelund, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Maersk China Limited εξ ονόματος της CCS και της Maersk, τον Thomas Østrup Møller, Πρέσβη της Δανίας στην Κίνα, τον Klaus Rostell, Δανό Σύμβουλο Ναυτιλία στην Κίνα, τον Mo Jianhui, Πρόεδρο της CCS, και μέσω τηλεδιάσκεψης τον Ole Graa Jakobsen, Επικεφαλής της τεχνολογίας στόλου της Maersk και τον Morten Bo Christiansen, Επικεφαλής της απανθρακοποίησης της Maersk στην Κοπεγχάγη. Εκπρόσωποι από σχετικές επιχειρήσεις, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια παρευρέθηκαν επίσης στην τελετή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.