ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Hanjin Heavy ανακάμπτει μετά τη χρεοκοπία με νέες παραγγελίες

12:50 - 06 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Το Hanjin Heavy ανακάμπτει μετά τη χρεοκοπία με νέες παραγγελίες
Η ναυπηγική εταιρεία Hanjin Heavy Industries & Construction, η οποία αποτελείται από το παλαιότερο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας και έχει χρεοκοπήσει τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ότι κέρδισε 261,4 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων

Σύμφωνα με μεσιτικές πηγές στην Ασία, η παραγγελία για τα πλοία χωρητικότητας 5.500 teu προέρχεται από την ναυτιλιακή εταιρεία MPC Capital. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει τις πρώτες παραγγελίες εμπορικών πλοίων

του κορεάτικου ναυπηγείου για έξι χρόνια, με την εταιρεία να επιβιώνει όλο αυτόν τον καιρό, με παραγγελίες στρατιωτικών και ερευνητικών πλοίων από την κυβέρνηση της Σεούλ.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι πιστωτές της Hanjin Heavy, με επικεφαλής την κρατική τράπεζα ανάπτυξης της Κορέας (KDB), υπέγραψαν συμφωνία σε μορφή κοινοπραξίας με επικεφαλής την τοπική κατασκευαστική εταιρεία Dongbu Corp για να της πουλήσουν το 66,85% των μετοχών της ναυπηγικής.

Αφού η Hanjin Heavy αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες πριν από μια δεκαετία, η ομάδα μειώθηκε δραματικά, συμπεριλαμβανομένου του ναυπηγείου στον κόλπο Subic στις Φιλιππίνες, το οποίο δεν έχει βρει ακόμη νέο αγοραστή.

Να σημειωθεί πως η  έδρα της Hanjin Heavy στο Busan έχει μια ιστορία εστίασης στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη ζήτηση το τελευταίο διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 06 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.