ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Safe Bulkers: Ιδιαίτερα κερδοφόρα αναμένεται η νέα συμφωνία χρονοναύλωσης

14:53 - 06 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Safe Bulkers: Ιδιαίτερα κερδοφόρα αναμένεται η νέα συμφωνία χρονοναύλωσης
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers προχώρησε σε συμφωνία χρονοναύλωσης του πλοίου της Stelios Y, το οποίο κατασκευάστηκε το 2012 για τρία χρόνια.

Η συμφωνία εξασφαλίζει ημερήσιο μεικτό επίπεδο ναύλων σε 24.000 $ με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για ένα ακόμη έτος στα 26.500 $ ανά ημέρα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Safe Bulkers, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,  απέκτησε πρόσφατα το εν λόγω πλοίο το οποίο θα ξεκινήσει τη χρονοναύλωση τον επόμενο μήνα μόλις «ελευθερωθεί» από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του. Το πλοίο μεγέθους capesize αποκτάται στην τιμή των 32 εκατομμυρίων δολαρίων και η τριετής χρονοναύλωση αναμένεται να αποφέρει ελάχιστα έσοδα 26,7 εκατ. δολαρίων.

Ο Δρ Λούκας Μπαρμπάρης, Πρόεδρος της Safe Bulkers σχολίασε: «Έχουμε αναπτύξει αυτό το ελκυστικό χρονοδιάγραμμα για το νέο capsize μας, το οποίο ενισχύει την προβολή των μελλοντικών ταμειακών μας ροών. Τα έσοδα της εταιρείας για την ελάχιστη περίοδο χρονοναύλωσης τριών ετών συγκριτικά με το κόστος επένδυσης του πλοίου, φαίνονται καλά, προσθέτοντας το γεγονός ότι η υπολειπόμενη αξία χάλυβα του πλοίου σήμερα είναι περίπου 14,5 εκατομμύρια δολάρια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.