ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται στα πλοία ξηρού φορτίου η πλατφόρμα της Signal Group

21:40 - 06 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Επεκτείνεται στα πλοία ξηρού φορτίου η πλατφόρμα της Signal Group
Η πλατφόρμα Signal Ocean διαθέτει πια νέα ενότητα για τα πλοία ξηρού φορτίου.

Οι νέες λειτουργικότητες προέκυψαν μέσα από προσπάθειες δυο περίπου χρόνων, σε στενή συνεργασία με την παγκοσμίου βεληνεκούς ναυλομεσιτική εταιρεία Simpson Spence Young (SSY) και δοκιμές με άλλους 10 εφοπλιστές και ναυλωτές.

Στον χώρο της μεταφοράς πετρελαίου, οι λύσεις της Signal χρησιμοποιούνται ήδη από τις εταιρείες που συντονίζουν το ήμισυ της αγοράς παγκοσμίως. 

Η πλατφόρμα Signal Ocean, η οποία εγκαινιάστηκε από τη Signal Group το 2018, επεξεργάζεται και συνδυάζει σε συνεχή βάση δυναμικά δεδομένα, όπως λίστες διαθέσιμων πλοίων, λίστες φορτίων, θέσεις πλοίων (ΑΙS), ταρίφες και κοστολόγια ελλιμενισμού, αναμονές αγκυροβολίων και τρέχουσες τιμές ναύλων.

Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη, μετατρέπει τα δεδομένα σε ανάλυση αναφορικά με τις ναυλαγορες.

Οι χρήστες μπορούν να αντιστοιχίσουν πλοία με φορτία, να τρέξουν σενάρια και συγκρίσεις κερδοφορίας - ή ακόμα και ρύπων CO2 - και να χρησιμοποιούν την πατενταρισμένη τεχνολογία της Signal για να προβλέπουν τις κινήσεις και τη διαθεσιμότητα των πλοίων παγκοσμίως. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Signal Group Ιωάννης Μαρτίνος (φωτο) δήλωσε: 

«Το να προσαρμώσουμε αυτά που φτιάξαμε αρχικά για την αγορά των tankers στην αγορά των Dry Bulk δεν ήταν απλή υπόθεση. Η συνεργασία με το dry τμήμα σε μια από τις κορυφαίες ναυλομεσιτικές εταιρείες στον κόσμο, αλλά και με άλλους πλοιοκτήτες και ναυλωτές, ήταν απαραίτητη για να αναπτύξουμε μια λύση που είναι προσαρμοσμένη στην αγορά ξηρού φορτίου και ταυτόχρονα απλή στη χρήση. Ανυπομονούμε τώρα να συνεργαστούμε και με άλλες εμπορικές ομάδες σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις λύσεις μας.» 

Ο Stanko Jekov, Παγκόσμιος Επικεφαλής Ξηρού Φορτίου της SSY, σχολίασε: 

«Η ανάλυση των δεδομένων της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας και μας βοηθά να στηρίζουμε τους πελάτες μας πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Η τεχνολογία της Signal δίνει στους μεσίτες μας μία άμεση και μοναδική άποψη της αγοράς και έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά μας.» 

Ανάμεσα στις 30 περίπου εταιρείες που υιοθέτησαν ή δοκιμάζουν την πλατφόρμα της Signal στην αγορά Ξηρού Φορτίου συγκαταλέγονται οι Starbulk και Seanergy Maritime. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.