ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tsakos Energy Navigation: Νέα παραγγελία $417 εκατ.

11:36 - 11 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Tsakos Energy Navigation: Νέα παραγγελία $417 εκατ.
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN) έδωσε παραγγελία για έξι δεξαμενόπλοια με καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ ή LNG) στο ναυπηγείο της Νέας Κορέας Daehan Shipbuilding.

Όπως αποκαλύφθηκε, η σύμβαση περιλαμβάνει τέσσερα πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου, μεγέθους Aframax και την επιλογή για δύο δεξαμενόπλοια πετρελαϊκών προϊόντων μεγέθους LR2.

Η συνολική τιμή των πλοίων ανέρχεται στα 500 δισεκατομμύρια KRW (417 εκατομμύρια δολάρια), και είναι η μεγαλύτερη σύμβαση από τότε που ιδρύθηκε η ναυπηγική Daehan, όπως αποκάλυψε η εταιρεία. 

Η συμφωνία βρίσκεται σε αναμονή για περίπου τέσσερις μήνες λόγω της απότομης αύξησης των τιμών του χάλυβα που σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι.Τα πλοία θα διαθέτουν κινητήρα διπλού καυσίμου ικανό να λειτουργεί με LNG και συμβατικό καύσιμο, ο οποίος αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

Η κατασκευή του πλοίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ η παράδοση των δεξαμενόπλοιων αναμένεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2023.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.