ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Golden Ocean προχωρά σε νέες επενδύσεις ναυπηγήσεων

16:18 - 11 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
H Golden Ocean προχωρά σε νέες επενδύσεις ναυπηγήσεων
H Golden Ocean Group, συμφερόντων του εφοπλιστή John Fredriksen, προωθεί το πρόγραμμα ανανέωσης και επέκτασης του στόλου της, αφού πούλησε δύο παλαιότερα πλοία μεγέθους panamax και κατέληξε σε συμφωνία για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεγέθους kamsarmax στην Κίνα.

Η εισηγμένη εταιρεία στο Όσλο και στη Νέα Υόρκη πούλησε το Golden Opportunity και το Golden Endurer κατασκευής του 2008 και 2011 αντίστοιχα για 37,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η Golden Ocean αναμένει να σημειώσει κέρδος από τις πωλήσεις, περίπου 4,9 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του έτους και 5 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, καθώς και να λάβει καθαρά έσοδα 22,2 εκατ. δολαρίων το ίδιο τρίμηνο.

Τα τέσσερα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου μεγέθους kamsarmax είναι τύπου ECO χωρητικότητας 85.000 dwt και κατασκευάζονται στο κινεζικό ναυπηγείο όπου η εταιρεία έχει επί του παρόντος τρία πλοία υπό κατασκευή με τον ίδιο σχεδιασμό. Τον Σεπτέμβριο, μεσιτικές πηγές είπαν ότι οι παραγγελίες είχαν πραγματοποιηθεί στο CSSC Shanhaiguan με τιμή $ 34 εκατ. το καθένα. Τα πλοία θα παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2023.


Ο Ulrik Andersen, Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Ocean Management, σχολίασε: «Αυτές οι συναλλαγές όχι μόνο διευρύνουν το μέγεθος του στόλου μας, αλλά συνεχίζουν επίσης να βελτιώνουν την αποδοτικότητα καυσίμου του στόλου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα. Είναι σημαντικό ότι τα πλοία νέας κατασκευής είναι έτοιμα να λειτουργούν με διπλό καύσιμο, γεγονός που παρέχει στην εταιρεία την ευελιξία να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις καθώς βελτιώνεται η ορατότητα των μελλοντικών κανονισμών και τεχνολογίας που σχετίζονται με τις εκπομπές».


Οι τελευταίες συναλλαγές οδηγούν το στόλο της Golden Ocean σε 99 πλοία. Ο Andersen πρόσθεσε ότι η Golden Ocean θα συνεχίσει να αξιολογεί τις ευκαιρίες για εκποίηση παλίοτερων πλοίων σε ελκυστικά προς το παρόν επίπεδα, επιτρέποντάς της να συνεχίσει να βελτιώνει τη σύνθεση του στόλου της χωρίς να επηρεάζει τη μερισματική της ικανότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.