ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τιμές του άνθρακα στην Ασία σε νέα επίπεδα ρεκόρ

11:34 - 12 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Οι τιμές του άνθρακα στην Ασία σε νέα επίπεδα ρεκόρ
Οι τιμές του θαλάσσιου θερμικού άνθρακα στην Ασία ανέβηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, με τα πρώτα σημάδια της αύξησης των εξαγωγών να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις άνθρακα στους κορυφαίους εισαγωγείς Κίνα και Ινδία.

Η τιμή αναφοράς για τον αυστραλιανό θερμικού άνθρακα υψηλής ποιότητας στο λιμάνι του Νιούκαστλ, όπως εκτιμήθηκε από τον οργανισμό αναφοράς τιμών βασικών προϊόντων Argus, αυξήθηκε στα 229,11 δολάρια ο τόνος για την εβδομάδα έως τις 8 Οκτωβρίου, αύξηση 12,5% σε σύγκριση με το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης αυξήθηκε σχεδόν κατά 160% από την εβδομάδα έως τις 30 Απριλίου, όταν τελείωσε στα 88,52 δολάρια και ήταν η τελευταία εβδομάδα που η τιμή έπεσε από την προηγούμενη περίοδο των επτά ημερών.

Για θερμικό άνθρακα, η Αυστραλία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της Κίνας πίσω από την Ινδονησία. Με την Κίνα να σταματά αποτελεσματικά τις εισαγωγές από την Αυστραλία αλλά να ενισχύεται από την Ινδονησία, έγινε αλλαγή στις ασιατικές αγορές, με την Αυστραλία να προμηθεύει περισσότερα από τα 5.500 kcal/kg στην Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο πίσω από την Κίνα.

Αλλά η Ινδία είναι ένας πιο ευαίσθητος στην τιμή αγοραστής από την Κίνα, και ο αυστραλιανός άνθρακας 5.500 kcal/kg δεν έχει αποδώσει τόσο έντονα, αν και έχει σημειώσει υψηλό επίπεδο όλων των εποχών, τερματίζοντας την περασμένη εβδομάδα στα 138,60 $ τον τόνο.

Σίγουρα, οι εισαγωγές της Ινδίας έχουν μειωθεί από τον Ιούνιο και τα πρόσφατα εβδομαδιαία στοιχεία από τους συμβούλους βασικών προϊόντων Kpler δείχνουν ότι οι όγκοι εκκενώνονται πολύ κάτω από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα της Ινδίας εκτιμήθηκαν από την Kpler σε 2,67 εκατομμύρια τόνους την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου, που είναι από τη χαμηλότερη εβδομάδα φέτος, μόλις 1,46 εκατομμύρια, την εβδομάδα που ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθεση με την επιβράδυνση της ζήτησης που πιθανόν να παρατηρείται στην Ινδία, οι εισαγωγές της Κίνας ήταν ισχυρότερες σε ετήσια βάση τις τελευταίες εβδομάδες. Οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα από την Κίνα ήταν 3,29 εκατομμύρια τόνοι την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Kpler, η οποία αυξήθηκε από 1,47 εκατομμύρια την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.