ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fortescue Metals Group: Μετατρέπει το στόλο της σε «πράσινο»

14:39 - 12 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Fortescue Metals Group: Μετατρέπει το στόλο της σε «πράσινο»
Η αυστραλιανή εταιρεία σιδηρομεταλλεύματος Fortescue Metals Group αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να μετατρέψει τον υπάρχοντα στόλο πλοίων μεταφοράς σιδηρομεταλλευμάτων, έτσι ώστε να έχει ως καύσιμο την πράσινη αμμωνία.

Την ίδια στρατηγική θα ακολουθήσει και στη κατασκευή νέων πλοίων, σε μία προσπάθεια να εντείνει τις προσπάθειές της για απαλλαγή από τον άνθρακα.

Να σημειωθεί ότι ο στόλος της αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει οκτώ πλοία χωρητικότητας 260.000 τόνων.

Τα σχέδια ανακοινώθηκαν ως μέρος ενός ευρύτερου στόχου για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών Πεδίου 3 έως το 2040.

Η πράσινη αμμωνία έχει προσδιοριστεί ως μία από τις βασικές εναλλακτικές λύσεις ορυκτών καυσίμων του ναυτιλιακού κλάδου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ουδετερότητά του από τον άνθρακα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), θα καλύψει περίπου το 45% της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης για ναυτιλία το 2050.

Εκτός από την υποστήριξη της πρωτοβουλίας της DOE, Hydrogen Shot, τα έργα θα υποστηρίξουν τον στόχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Θα δοκιμάσουν συγκεκριμένα βασικά συστήματα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων ασφαλείας και θα παράσχουν ρεαλιστικά δεδομένα για να καθοδηγήσουν τις μελλοντικές αναπτύξεις καθαρού υδρογόνου στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.