ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Klaveness Combination Carriers πουλάει πλοίο 21 ετών

12:14 - 19 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η Klaveness Combination Carriers πουλάει πλοίο 21 ετών
Μια θυγατρική της Klaveness Combination Carriers ASA ("KCC") ολοκλήρωσε την πώληση του πλοίου CABU (CAustic BUlk ) του 200, με όνομα MV Banasol, ως πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Οι τιμές για μεταχειρισμένα, μεγαλύτερα σε ηλικία πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου μεγέθους panamax, έχουν αυξηθεί κατά περίπου 150%.

Την παραπάνω ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε η KCC και πούλησε το παλαιότερο πλοίο στο στόλο της, με βλέψεις για ανανέωση του στόλου CABU.
Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη τον Δεκέμβριο του 2021, με την πώληση να αποφέρει κέρδος που εκτιμάται να φτάνει τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

«Η ολοκλήρωση της πώλησης επιδεικνύει ελκυστικές τιμές πώλησης των μεταχειρισμένων πλοίων στις αγορές για τον στόλο της KCC και θα υποστηρίξει τη φιλική προς τους επενδυτές πολιτική μερισμάτων της εταιρείας στο μέλλον. Η πώληση υποστηρίζει επιπλέον τις προσπάθειες απορρόφησης άνθρακα της KCC μειώνοντας τη μέση εκπομπή CO2 και βελτιώνοντας τη μέση αποδοτικότητα συναλλαγών του στόλου», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της KCC, Engebret Dahm.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 19 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.