ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fincantieri επενδύει στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της Λατινικής Αμερικής

12:24 - 19 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η Fincantieri επενδύει στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της Λατινικής Αμερικής
Η ναυπηγική εταιρεία Fincantieri, δεσμεύτηκε να επενδύσει στην κατασκευή του μεγαλύτερου ναυπηγείου στη Λατινική Αμερική στο πλαίσιο της επέκτασης του λιμανιού Progreso στη πολιτεία Γιουκατάν του Μεξικού, σύμφωνα με επίσημη κρατική ανακοίνωση.

Ο ιταλικός ναυπηγικός γίγαντας και κυβερνήτης του Γιουκατάν, Μαουρίτσιο Βίλα, επιβεβαίωσε ότι η Fincantieri θα επενδύσει αρχικά 220 εκατομμύρια δολάρια στο έργο του ναυπηγείου, αντί των 150 εκατομμυρίων δολαρίων όπως είχε προγραμματιστεί.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, και η εταιρεία δεσμεύτηκε να διαθέσει έως και 550 εκατομμύρια δολάρια σε τρία στάδια.
Η Fincantieri επιθυμεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα νέο ναυπηγείο επισκευής, μετατροπής και συντήρησης πλοίων, το οποίο θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο προβλητών τοιχοποιίας, των μεγαλύτερων στη Λατινική Αμερική.
Ο Βίλα, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το ναυπηγείο της Fincantieri στην Τεργέστη της Ιταλίας, είπε ότι το έργο στη Γιουκατάν θα περιλαμβάνει ένα λιμάνι μήκους έως 400 μέτρων, όπου θα έρχονται μεγάλα πλοία, ιδιαίτερα κρουαζιερόπλοια, καθώς και μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοια.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:28 - 19 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.