ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασία: Μείωση στις ληστείες πλοίων κατά 27%

14:34 - 19 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Ασία: Μείωση στις ληστείες πλοίων κατά 27%
Ο αριθμός των ένοπλων ληστειών μειώθηκε κατά 27% στην Ασία κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με την ReCAAP, την περιφερειακή πρωτοβουλία που προωθεί και ενισχύει τη συνεργασία κατά της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων στην Ασία, καταγράφθηκαν συνολικά 55 περιστατικά ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων κατά τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο του 2021.

Από την άλλη πλευρά, καταγράφθηκαν 75 περιστατικά την ίδια περίοδο το 2020.

Όλα τα περιστατικά για τα οποία έγινε αναφορά κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, αφορούσαν ένοπλη ληστεία εναντίον πλοίων, ενώ δεν αναφέρθηκε περιστατικό πειρατείας.

Η εν λόγω μείωση παρουσιάστηκε στο Μπαγκλαντές, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και στα νησιά Σουλού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αντιθέτως, ανησυχία υπάρχει για τα Στενά της Σιγκαπούρης, τις περιοχές Αγκυροβολίας της Μανίλας, τις Φιλιππίνες και τα νησιά Σουλού, παρά τη μείωση.

Στο Στενό της Σιγκαπούρης συνέχισαν να υφίστανται ένοπλες ληστείες εναντίον πλοίων, ανέφερε η ReCAAP και πρόσθεσε ότι συνολικά 26 περιστατικά αναφέρθηκαν κατά την υπό εξέταση περίοδο σε σύγκριση με 22 περιστατικά το προηγούμενο έτος.

Στις περιοχές αγκυροβολίου της Μανίλα, συνολικά εννέα περιστατικά αναφέρθηκαν στην περιοχή αγκυροβολίου του Νότιου λιμανιού κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, συμπεριλαμβανομένης της βίας κατά του πληρώματος.

Στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου, οι αρχές επιβολής του νόμου των Φιλιππίνων συνέλαβαν τον ηγέτη και ένα μέλος μιας εγκληματικής ομάδας που ήταν υπεύθυνοι για τα επεισόδια και μετά από αυτό δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η απειλή απαγωγής του πληρώματος στα νησιά Σουλού και τα νερά της Ανατολικής Σαμπάχ εξακολουθεί να παραμένει υψηλή αν και δεν υπάρχει απαγωγή του πληρώματος από τον Ιανουάριο του 2020.

Τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή συνιστώνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ReCAAP και να διατηρούν επικοινωνία με τα Κέντρα Επιχειρήσεων των Φιλιππίνων και την Ασφάλεια της Ανατολικής Σαμπάχ (ESSCOM).

Μια σημαντική μείωση των περιστατικών ληστείας σημειώθηκε στο Μπαγκλαντές, όπου δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 σε σύγκριση με τρία περιστατικά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στην Ινδία, τέσσερα περιστατικά αναφέρθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με οκτώ την ίδια περίοδο το 2020, ενώ στην Ινδονησία ο αριθμός των περιστατικών μειώθηκε στα 10 φέτος μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με 19 περιστατικά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στη Μαλαισία ο αριθμός των περιστατικών μειώθηκε επίσης στο μισό φέτος σε σύγκριση με δύο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 ενώ στις Φιλιππίνες, 11 περιστατικά αναφέρθηκαν την υπό εξέταση περίοδο έναντι 13 πέρυσι.

Από τα 55 περιστατικά που αναφέρθηκαν κατά την περίοδο, 29 συνέβησαν σε πλοία που έπλεαν και 26 σε πλοία με κατεβασμένη την άγκυρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 19 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.