ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Abu Dhabi Ports: Αύξηση 21% στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου

14:45 - 20 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Abu Dhabi Ports: Αύξηση 21% στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου
Η Abu Dhabi Ports Group δημοσίευσε την οικονομική της έκθεση για το πρώτο εξάμηνο του έτους, στην οποία φαίνεται πως έχει καταγράψει βελτιωμένα αποτελέσματα, που οφείλονται στην οργανική ανάπτυξη, τη διαφοροποίηση σε νέες επιχειρήσεις, τις νέες μισθώσεις και τις συνεργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο λιμένας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) είχε έσοδα 499 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 21% τους πρώτους έξι μήνες του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.


Παράλληλα, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση σε 210 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση στα περισσότερα από τα επιχειρηματικά συγκροτήματα.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο καπετάνιος Mohamed Juma Al Shamsi, Διευθύνων Σύμβουλος της AD Ports Group, δήλωσε: "Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν την ανθεκτικότητά μας και την ισχυρή ανάπτυξη που έχουμε επιτύχει σε όλες τις επιχειρήσεις μας σύμφωνα με τη στρατηγική μας."


"Οι οικονομικές μας επιδόσεις στηρίζονται από συνεχείς επεκτάσεις και αυξημένη δραστηριότητα, με βασικές συνεργασίες και κοινές επιχειρήσεις που αναμένεται να αποφέρουν αξιόπιστες αποδόσεις στο μέλλον", πρόσθεσε.


Επιπλέον, ο όμιλος που εδρεύει στο Ντουμπάι ανέφερε μια μικρή μείωση στην απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου (ROIC) στο 5%, η οποία οφειλόταν κυρίως στην αύξηση του επενδυμένου κεφαλαίου στο χαρτοφυλάκιο, ειδικά στις επιχειρήσεις λιμένων και βιομηχανικών ζωνών, οι οποίες αναμένεται να αποδώσουν αυξημένα έσοδα στο μέλλον.
"Το επενδυμένο μας κεφάλαιο αυξήθηκε από 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 6,1 δισεκατομμύρια το 2021, σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα επέκτασής μας”, σημείωσε ο Martin Aarup, Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου της AD Ports Group.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 20 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.