ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

QatarEnergy- Shell: Κοινές επενδύσεις σε έργα μπλε και πράσινου υδρογόνου

08:41 - 21 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
QatarEnergy- Shell: Κοινές επενδύσεις σε έργα μπλε και πράσινου υδρογόνου
Η QatarEnergy, πρώην Qatar Petroleum και η Shell συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές επενδύσεις σε έργα μπλε και πράσινου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν στην απαλλαγή εκπομπών της βιομηχανίας και των μεταφορών, με έμφαση στη μητροπολιτική περιοχή του Λονδίνου.

Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία για το υδρογόνο μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία υπογράφτηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός ενεργειακών υποθέσεων, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της QatarEnergy, δήλωσε: "Η συμφωνία δημιουργεί μια βιώσιμη πορεία για καινοτομία και επενδύσεις σε καύσιμα και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα στον ενεργειακό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου".

Ο Ben Van Beurden, διευθύνων σύμβουλος της Shell, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το υδρογόνο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει την κοινωνία να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές και ότι η δυναμική αυξάνεται. "Η τεχνογνωσία της QatarEnergy, σε συνεργασία με αυτή της Shell, θα υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου και θα βοηθήσει στην προώθηση αυτού του ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα", πρόσθεσε.

Η QatarEnergy είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο (LNG). Η εταιρεία άλλαξε πρόσφατα το όνομά της από Qatar Petroleum, σηματοδοτώντας μια νέα στρατηγική επικεντρωμένη στην ενεργειακή απόδοση και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Η Shell προσπαθεί να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο ενέργειας της, το οποίο περιλαμβάνει επίσης υδρογόνο. Ο Αγγλο-Ολλανδικός κολοσσός έχει υπογράψει πολλά έργα για την ανάπτυξη παραγωγής υδρογόνου μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου πράσινου υδρογόνου στο Ρότερνταμ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.