ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ρεκόρ συμφόρησης:100 πλοία περιμένουν να αγκυροβολήσουν σε 2 λιμάνια

17:27 - 21 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Νέο ρεκόρ συμφόρησης:100 πλοία περιμένουν να αγκυροβολήσουν σε 2 λιμάνια
Τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Long Beach σημείωσαν ακόμη ένα νέο ορόσημο συμφόρησης: Ρεκόρ 100 πλοίων που περιμένουν να μπουν στο λιμάνι, συμπεριλαμβανομένων 70 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Το λιμενικό συγκρότημα του Σαν Πέδρο είναι ο πιο πολυσύχναστος κόμβος για την κυκλοφορία εισαγόμενων εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ και οι τερματικοί σταθμοί του έχουν πιεστεί πολύ για να συμβαδίσουν με την αμερικανική ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά.

Το 80 τοις εκατό των προϊόντων που καταναλώνονται στις ΗΠΑ εισάγονται και με τις δαπάνες για προσωπικές υπηρεσίες που περιορίζονται από την πανδημία, οι Αμερικανοί μπορούν να διαθέτουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό για αγαθά. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα εισερχόμενα φορτία και εκροές εκκενώσεων περνούν από τις πύλες των λιμανιών.
Υπολογίζεται ότι οι ροές είναι περίπου 10 τοις εκατό μεγαλύτερες από ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, πριν η πανδημία «χτυπήσει» την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Ωστόσο, η συνεχής προσπάθεια των λιμένων δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τον όγκο φορτίου που προέρχεται από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας. Ο αριθμός των πλοίων που περιμένουν στα ανοιχτά των λιμένων  LA / Long Beach αυξάνεται σταθερά εδώ και μήνες, σημειώνοντας τακτικά νέα ρεκόρ.

Την Τρίτη, ο αριθμός ανήλθε σε 100 πλοία, ξεπερνώντας το ρεκόρ του περασμένου μήνα των 97.
 

Μετά την πίεση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, οι μισθωτές του τερματικού σταθμού LA / Long Beach συμφώνησαν να εργάζονται 24/7.

Παρόλα αυτά, οι παρατεταμένες ώρες δεν αναμένεται να επιλύσουν την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας με μία μόνο αλλαγή: το πρόβλημα είναι εξίσου σημαντικό στα ναυπηγεία και στις αποθήκες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.