ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Diligent: Κάνει «στροφή» στο στόλο της στοχεύοντας σε μεγαλύτερα πλοία

14:25 - 22 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Diligent: Κάνει «στροφή» στο στόλο της στοχεύοντας σε μεγαλύτερα πλοία
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Diligent Holdings πούλησε όλα τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, τύπου Imabari 28 σε μια σειρά συναλλαγών εκτός αγοράς, με σκοπό να μεταβεί σε μεγαλύτερα, συνδεδεμένα με τον δείκτη μεγέθη, ενώ θα συνεχίσει να μειώνει τη μέση ηλικία του στόλου σε ηλικία κάτω των 11 ετών, που είναι σήμερα.

Μάλιστα, πηγές από την επιχείρηση επιβεβαίωσαν τις πωλήσεις πέντε Imabari 28 πλοίων φέτος: του Nordic Bulker 2 (2002) τον Μάρτιο στα 5,8 εκατομμύρια δολάρια, του Geki Star (2008) τον Ιούλιο στα 10,55 εκατομμύρια δολάρια, του Aroma 2 (2009) τον Αύγουστο στα 11,4 εκατομμύρια δολάρια, του Paloma (2010) τον Αύγουστο για 13 εκατομμύρια δολάρια και του Magnolia (2010) τον Σεπτέμβριο στα 13,5 εκατομμύρια δολάρια.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αυτά τα bulkers, τα οποία αρχικά αποκτήθηκαν μεταξύ 2012 και 2015, αγοράστηκαν συλλογικά από την Diligent σε κάτω από το μισό της τιμής από αυτή που πουλήθηκαν πρόσφατα.

Κάθε ένα από τα handysize bulker πωλήθηκε από τη Hull Search International του Λονδίνου, τους αποκλειστικούς πλέον μεσίτες της Diligent.

«Ανεξάρτητα από το τι έχει κάνει η αγορά, είναι καιρός να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερα μεγέθη, για να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Αυτά τα μικρά ιαπωνικά handies υπήρξαν φανταστικά για εμάς, αλλά τώρα θέλουμε να προχωρήσουμε σύμφωνα με τους καιρούς μόνο σε χωρητικότητες που συνδέονται με τον δείκτη, τις οποίες οι ναυλωτές μας και προτιμούν και για τις οποίες πληρώνουν ασφάλιστρα», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Να σημειωθεί πως η Diligent αυτή την περίοδο έχει συμφωνίες με ναυλωτές όπως η Norden, η Cargill και η Bunge.

Επιπρόσθετα, τους τελευταίους 18 μήνες η εταιρεία προχωράει σε νέες προσλήψεις στα κεντρικά γραφεία της. Πλέον διαθέτει νέο προσωπικό από τη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη, το καθένα ξεχωριστά επιλεγμένο για να καλύψει την αυξανόμενη παρουσία της εταιρείας στον τομέα του χύδην ξηρού φορτίου.

Η νέα ομάδα καλύπτει εσωτερικά την τεχνική διεύθυνση, την ασφάλεια, το πλήρωμα, τις λειτουργικές επιχειρήσεις και τα τμήματα χρονοναυλώσεων, τα οποία διαχειρίζονται τώρα έναν σύγχρονο στόλο 12 πλοίων.

Όπως γίνεται κατανοητό, η Diligent αναζητάει χωρητικότητα ιαπωνικής κατασκευής στην κλίμακα των 38.000, 58.0000 και 63.000 dwt, και εξετάζει την αγορά των kamsarmax. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 22 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.