ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαλαισία: Στηρίζει οικονομικά πρωτοβουλίες και ιδρύματα του ΙΜΟ

12:35 - 26 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Μαλαισία: Στηρίζει οικονομικά πρωτοβουλίες και ιδρύματα του ΙΜΟ
Οι εργασίες του ΙΜΟ για την υποστήριξη των ναυτικών, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και τα συνδεδεμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν λάβει οικονομική ώθηση από την κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Αναλυτικότερα, τα κεφάλαια θα διατεθούν στις εξής δραστηριότητες:
• παροχή υποστήριξης στους ναυτικούς στην πρώτη γραμμή της COVID-19 – 25.000 £
• Καταπιστευματικό Ταμείο Τεχνικής Συνεργασίας του ΙΜΟ για τα αέρια θερμοκηπίου (GHG) – 25.000 £
• World Maritime University (WMU) – $117.400

Οι επιταγές παρουσιάστηκαν στον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ Kitack Lim από τον κ. Wee Ka Siong, Υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, κατά τη διάρκεια της 50ης επετείου της χώρας στη δεξίωση του ΙΜΟ στην Ύπατη Αρμοστεία της Μαλαισίας.
Τα κεφάλαια για τη στήριξη των ναυτικών στην πρώτη γραμμή της COVID-19 θα χρησιμοποιηθούν από την Ομάδα Δράσης Κρίσης του ΙΜΟ (SCAT), η οποία έχει μέχρι στιγμής ασχοληθεί με περισσότερες από 500 υποθέσεις που αφορούν χιλιάδες μεμονωμένους ναυτικούς.


Το καταπιστευματικό ταμείο πολλών δωρητών για τα GHG είναι ένα εθελοντικό ταμείο που παρέχει μια ειδική πηγή οικονομικής υποστήριξης για δραστηριότητες τεχνικής συνεργασίας και ανάπτυξης ικανοτήτων για την υποστήριξη της εφαρμογής της αρχικής στρατηγικής του IMO GHG.
Η Μαλαισία είναι πρωτοπόρος χώρα στο IMO-Norway GreenVoyage2050 και πρόσφατα ξεκίνησε εργασίες σε πιλοτικά έργα για να υποστηρίξει τη μετάβαση της ναυτιλίας προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.