ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Wärtsilä δεσμεύεται για ουδέτερο άνθρακα για το 2030

13:56 - 26 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η Wärtsilä δεσμεύεται για ουδέτερο άνθρακα για το 2030
Η φινλανδική εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας Wärtsilä έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα στις δραστηριότητές της και να παρέχει προϊόντα που θα είναι έτοιμα για καύσιμα μηδενικού άνθρακα έως το 2030.

Η δέσμευση «Set for 30» της Wärtsilä για την ουδετερότητα άνθρακα καλύπτει τις άμεσες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τις δραστηριότητες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών έρευνας και ανάπτυξης και δοκιμών κινητήρων εργοστασίων, καθώς και αγορασμένη ενέργεια.

Ο δεύτερος βασικός κλιματικός στόχος σχετίζεται με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Wärtsilä και την ετοιμότητά της για καύσιμα μηδενικού άνθρακα έως το 2030. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία ξεκίνησε ένα σημαντικό πρόγραμμα δοκιμών για λύσεις χωρίς άνθρακα με καύσιμα υδρογόνου και αμμωνίας.

Σύμφωνα με τη Wärtsilä, το τρέχον χαρτοφυλάκιό της επιτρέπει ήδη στους πελάτες της να στραφούν σε καύσιμα ουδέτερα από άνθρακα, όπως τα βιοκαύσιμα ή το συνθετικό μεθάνιο. Η μετάβαση σε ουδέτερα καύσιμα ή χωρίς άνθρακα θα γίνει σταδιακά μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα, είπε η εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.