ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Προετοιμάζεται για τις γιορτές…ξεπερνώντας τα «κύματα» της εφοδιαστικής αλυσίδας

17:31 - 05 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Amazon: Προετοιμάζεται για τις γιορτές…ξεπερνώντας τα «κύματα» της εφοδιαστικής αλυσίδας
Η Amazon.com Inc δήλωσε ότι διπλασίασε την ικανότητα επεξεργασίας εμπορευματοκιβωτίων και εξασφάλισε περισσότερο χώρο αποθήκευσης από τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων για να προσπαθήσει να ξεπεράσει τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας εγκαίρως για την εορταστική περίοδο αγορών.

Η COVID-19 έχει πλήξει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού που γίνεται προσπάθεια να βελτιστοποιηθούν για την έγκαιρη διακίνηση αγαθών, ενώ οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, εξοπλισμού και χώρου για την αποθήκευση προϊόντων έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Η Amazon, η οποία σχεδιάζει να προσλάβει 150.000 εποχικούς εργαζομένους στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την περίοδο των διακοπών, δήλωσε ότι αύξησε επίσης τα λιμάνια εισόδου στο δίκτυό της κατά 50%.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την κλίμακα και τα μεγάλα κεφάλαιά της για να εξομαλύνει τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι έμποροι λιανικής, όπως η Walmart Inc, η Target Corp και η Home Depot, δήλωσαν ότι ναυλώνουν πλοία για να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση των θαλάσσιων δικτύων λόγω πανδημίας.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτόν τον μήνα προέτρεψε τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει στην άμβλυνση των μπλοκαρισμάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας επεκτείνοντας τις ολονύχτιες λειτουργίες στα λιμάνια για να προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες παράδοσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.