ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγαλύτερο λιμάνι άνθρακα στον κόσμο στρέφεται σε πιο «πράσινα ύδατα»

16:53 - 08 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Το μεγαλύτερο λιμάνι άνθρακα στον κόσμο στρέφεται σε πιο «πράσινα ύδατα»
Η Αυστραλία επιδιώκει να κατασκευάσει έναν πράσινο κόμβο υδρογόνου και αμμωνίας στη μεγαλύτερη εγκατάσταση εξαγωγής άνθρακα της χώρας στο λιμάνι του Newcastle στη Νέα Νότια Ουαλία.

Το λιμάνι του Newcastle και το Macquarie's Green Investment Group (GIG) έχουν ξεκινήσει μια μελέτη σκοπιμότητας 3 εκατομμυρίων δολαρίων (2,2 εκατομμυρίων δολαρίων) για την ανάπτυξη ενός κόμβου πράσινου υδρογόνου στο λιμάνι που περιλαμβάνει την υποστήριξη χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αυστραλιανό Πρακτορείο Ανανεώσιμης Ενέργειας (ARENA).

Ο κόμβος, που ονομάζεται Port of Newcastle Hydrogen Hub, θα υποστηρίζεται αρχικά από έναν ηλεκτρολύτη 40MW, ο οποίος με την πάροδο του χρόνου, θα αυξηθεί σε χωρητικότητα άνω του 1GW.

Η μελέτη σκοπιμότητας στον αρχικό κόμβο των 40 MW θα καθορίσει πιθανές περιπτώσεις χρήσης πράσινου υδρογόνου στην περιοχή Hunter. Σε αυτές περιλαμβάνονται η κινητικότητα, ο ανεφοδιασμός καυσίμων, η παραγωγή ενέργειας και οι βιομηχανικές χρήσεις στην κλίμακα που απαιτείται για να τοποθετηθεί η Hunter στο κέντρο της αναδυόμενης παγκόσμιας ευκαιρίας για πράσινο υδρογόνο.

Η μελέτη θα αξιολογήσει επίσης την καταλληλόλητα μιας βέλτιστης τοποθεσίας μέσα στο Λιμάνι, το οποίο, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους και της υπάρχουσας υποδομής του, έχει μια σειρά επιλογών για την ανάπτυξη και την κλιμάκωση της υποδομής υδρογόνου και αμμωνίας που μπορεί να συνδεθεί με επιτυχία με τις υπάρχουσες αλυσίδες εφοδιασμού της Ανατολικής Ακτής.

Το λιμάνι του Newcastle και η GIG υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας με τους Idemitsu, Keolis Downer, Lake Macquarie City Council, Snowy Hydro και Jemena, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη μελέτη σκοπιμότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.