ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Chevron επενδύει σε έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Αυστραλία

17:21 - 14 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Η Chevron επενδύει σε έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Αυστραλία
Το αυστραλιανό τμήμα της αμερικανικής εταιρείας πετρελαίου Chevron, ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου Gorgon LNG, θα επενδύσει 29 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη Δυτική Αυστραλία.

Αυτό είναι ένα μέρος της απάντησης της Chevron σε ένα έλλειμμα έγχυσης διοξειδίου του άνθρακα στο Gorgon LNG κατά την πενταετία που λήγει τον Ιούλιο του 2021. Η επένδυση αυτή θα ωθήσει τη Chevron στο να εκπληρώσει τις ρυθμιστικές της υποχρεώσεις αποκτώντας και παραδίδοντας 5,23 εκατομμύρια αντισταθμίσεις greenhouse gas emissions.

Συγκεκριμένα, το έργο Gorgon είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των αυστραλιανών θυγατρικών της Chevron, της ExxonMobil και της Shell, τις Osaka Gas, Tokyo Gas και JERA.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Mark Hatfield δήλωσε ότι είναι περήφανοι για τις σημαντικές μειώσεις εκπομπών του Gorgon CCS.

Από την έναρξη λειτουργίας τον Αύγουστο του 2019, το σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα Gorgon έχει εφαρμόσει έγχυση 5,5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών GHG. Με αυτόν τον τρόπο, καταδεικνύει τη σημασία της τεχνολογίας CCS για την προώθηση ενός μέλλοντος χαμηλότερου σε άνθρακα.

Τέλος να σημειωθεί πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε περαιτέρω συζητήσεις με την κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας για την ανάπτυξη έργων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.