ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε lockdown ξανά το βόρειο λιμάνι Dalian της Κίνας

12:32 - 16 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Σε lockdown ξανά το βόρειο λιμάνι Dalian της Κίνας
Το βορειοανατολικό λιμάνι της πόλης Dalian στην Κίνα ξεκινάει να διανύει τον τρίτο γύρο lockdown, καθώς η πόλη διακατέχεται από νέο κύμα της παραλλαγής Δέλτα της COVID-19.

Η επιτροπή υγειονομικών έχει αρχίσει να εισηγείται το κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν είναι απαραίτητο να είναι ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων του λιμανιού.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός από τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Το τελευταίο κύμα κρουσμάτων COVID-19 άρχισε να εμφανίζεται στις αρχές Νοεμβρίου. Αναλυτικότερα καταμετρήθηκαν σε μία μέρα, 80 εγχώρια κρούσματα του ιού, ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έως και 52 επιπλέον τοπικά κρούσματα καταγράφηκαν την προηγούμενη. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα κρούσματα είχαν περιοριστεί μέχρι στιγμής σε ομάδες, τις οποίες προσπαθούσαν να απομονώσουν. Συνολικά, περισσότερα από 200 κρούσματα του ιού έχουν αναφερθεί στην περιοχή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Το πρώτο κρούσμα στο τελευταίο κύμα του ιού φέρεται να προήλθε από έναν εργαζόμενο σε αποθήκη στις επιχειρήσεις της αλυσίδας τροφίμων του λιμανιού. Μέχρι στιγμής, 14 υπάλληλοι αποθηκών φέρεται να έχουν βρεθεί θετικοί από το συνολικό εργατικό δυναμικό περίπου 600.000 εργαζομένων στον τομέα της αλυσίδας που σχετίζεται με την εισαγωγή κατεψυγμένων τροφίμων.

Η Κίνα, ωστόσο, έχει υιοθετήσει μια αυστηρή προσέγγιση μηδενικής ανοχής στον ιό, με αποτέλεσμα οι ειδικοί στις 8 Νοεμβρίου να διατάξουν την αναστολή όλων των εργασιών στις επιχειρήσεις κατεψυγμένων τροφίμων στο λιμάνι. Αυτό οδήγησε σε άμεσες προβλέψεις ότι η εφοδιαστική αλυσίδα στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων θα επηρεαστεί στην εγχώρια αγορά. Το λιμάνι του Dalian είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση περίπου του 70% των εισαγόμενων κατεψυγμένων εμπορευμάτων που εισέρχονται στην Κίνα και το ένα τρίτο όλων αυτών των εμπορευμάτων ψυχρής αλυσίδας στην Κίνα διακινούνται στο Dalian.

Ο τελευταίος γύρος περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει το κλείσιμο των οδικών εισόδων στην πόλη, τις οποίες επιτρέπεται να διαβούν μόνο άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ.

Παράλληλα τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί τερματικοί σταθμοί και τμήματα του λιμανιού έχουν κλείσει, καθώς και τα σχολεία, πανεπιστήμια και μουσεία.

Το Dalian είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Κίνας που διακινεί 10 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια κάθε χρόνο. Διαδραματίζει επίσης ζωτικό ρόλο στη μεταφόρτωση εμπορευμάτων στην Ασία, καθώς έχει συνδέσεις με περισσότερες από 160 χώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.