ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λιμενικοί γίγαντες Eurogate και HHLA σε συζητήσεις συγχώνευσης

15:32 - 17 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Οι λιμενικοί γίγαντες Eurogate και HHLA σε συζητήσεις συγχώνευσης
Οι γερμανικές Eurogate και Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) συζητούν κάποια μορφή συγχώνευσης, σύμφωνα με πηγές από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Αναγνωρίζοντας τις φήμες, η επικεφαλής της HHLA, Angela Titzrath, δημοσιοποίησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια επιστολή προθέσεων για συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων εκμετάλλευσης λιμένων εμπορευματοκιβωτίων μέχρι το τέλος του έτους.

Οι δύο εταιρείες θα είναι παρούσες σε συνεδρίαση της γερμανικής ένωσης λιμένων, όπου η συζήτηση για τη συγχώνευση πιθανότατα θα είναι ένα από τα «καυτά» θέματα.

«Για να ενισχύσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και να δημιουργήσουν ένα αντίβαρο σε έναν ολοένα και πιο ενοποιημένο τομέα μεταφοράς, η HHLA και η Eurogate σκέφτονται να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση βάσει της οποίας όλοι οι τερματικοί εμπορευματοκιβωτίων τους στα γερμανικά λιμάνια του Αμβούργου, Bremerhaven και Wilhelmshaven, θα μεταφερθούν σε ένα από κοινού φορέα ειδικού σκοπού», πρότεινε η Alphaliner στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνει τις υπερπόντιες συμμετοχές των δύο εταιρειών.

Η HHLA έχει επί του παρόντος τρεις τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στο Αμβούργο, ενώ η Eurogate έχει τρεις τερματικούς σταθμούς στο Bremerhaven και από έναν στο Αμβούργο και το Wilhelmshaven.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.