ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» για μελλοντική κρίση στα πληρώματα λόγω πανδημίας

16:41 - 23 Νοε 2021 | Ναυτιλία
«Καμπανάκι» για μελλοντική κρίση στα πληρώματα λόγω πανδημίας
Αν και οι ναυτικοί είναι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της ναυτιλίας, δεν έχουν την αντίστοιχη αναγνώριση από πολλές χώρες.

Ως αποτέλεσμα, έχουν υπομείνει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, καραντίνα, αδυναμία εγκατάλειψης των πλοίων τους όταν λήγουν τα συμβόλαια και άρνηση ιατρικής περίθαλψης στην ξηρά από την έναρξη της πανδημίας. Για να μην αναφέρουμε το σημαντικότερο, ότι όλα αυτά έχουν επηρεάσει την ψυχική τους υγεία.

Μιλώντας στο Crew Connect Global Week, ο καπετάνιος Ahmed Belal, πρόεδρος του International Maritime Employers Council (IMEC), προειδοποίησε για μια κρίση στο μέλλον καθώς τόσο οι σημερινοί όσο και οι πιθανοί μελλοντικοί ναυτικοί «γυρίζουν την πλάτη τους» στον κλάδο λόγω των κακουχιών που υπέστη το πλήρωμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, δεν ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν ναυτικοί.

«Αυτή για μένα είναι μια κρίση που ετοιμάζεται και θα πλήξει πολύ σκληρά τη βιομηχανία», προειδοποίησε. Μάλιστα  σύγκρινε την εποχή μας, με την ύφεση του 1980, όταν εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικοί άφησαν τις δουλειές τους στη θάλασσα και δεν επέστρεψαν ποτέ.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση όπου πολλοί ναυτικοί δεν θα επιστρέψουν. Θα στερηθούμε πολλούς φιλόδοξους νέους, που ήθελαν να έρθουν στη θάλασσα, αλλά δεν θα το κάνουν», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.