ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η NYK ολοκληρώνει την 3η δοκιμή θαλάσσιων βιοκαυσίμων

09:54 - 24 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Η NYK ολοκληρώνει την 3η δοκιμή θαλάσσιων βιοκαυσίμων
Η εταιρεία που ειδικεύεται σε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου Frontier Sky, η οποία ανήκει στην ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK και λειτουργεί από την Tata NYK Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη, πραγματοποίησε δοκιμαστική χρήση βιοκαυσίμων για τη μεταφορά φορτίου που παρέχεται από την Tata Steel Limited, έναν σημαντικό κατασκευαστή χάλυβα στην Ινδία.

Στο δοκιμαστικό ταξίδι, το πλοίο χωρητικότητας 179.288 cbm τροφοδοτήθηκε με βιοκαύσιμα από την Toyota Tsusho Petroleum στο λιμάνι της Σιγκαπούρης στις 14 Νοεμβρίου σε μια διαδρομή προς το λιμάνι της Ντάμρα της Ινδίας.

Αυτή είναι η τρίτη δοκιμαστική χρήση βιοκαυσίμων από πλοίο της Nippon Yusen Kabushiki Kaisha.

Όπως έγινε γνωστό, το δοκιμαστικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε με τον παραλληλισμό των στόχων της Tata Steel, η οποία στοχεύει στην απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών στην αλυσίδα εφοδιασμού, και της NYK, η οποία ήθελε να επαληθεύσει περαιτέρω την ασφάλεια και την ποσότητα της μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου μετά τη δεύτερη επιτυχημένη δοκιμαστική χρήση της εταιρείας στα βιοκαύσιμα.

Στο μέλλον, ο Όμιλος NYK σκοπεύει να εξετάσει περαιτέρω τη χρήση των βιοκαυσίμων στον στόλο του.

Τα βιοκαύσιμα θεωρούνται ουδέτερα ως προς τον άνθρακα επειδή το διοξείδιο του άνθρακα που απορροφάται από την πηγή της βιομάζας είναι ίσο με το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται κατά την καύση του καυσίμου. Με τις αυξανόμενες απαιτήσεις για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπονται από τα πλοία με τις θαλάσσιες μεταφορές σε όλο τον κόσμο, τα βιοκαύσιμα προσελκύουν επί του παρόντος μεγάλη προσοχή ως εναλλακτικό καύσιμο για τα πλοία, έτσι ώστε να αντικαταστήσουν τα προϊόντα πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.