ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Long Beach αναμένει περαιτέρω περικοπές εκπομπών

11:38 - 24 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Long Beach αναμένει περαιτέρω περικοπές εκπομπών
Η SSA Marine (SSA), η οποία διαχειρίζεται τρεις τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Long Beach των ΗΠΑ, έγινε ο πρώτος χειριστής τερματικού σταθμού στο λιμάνι που μετέφερε τον στόλο εξοπλισμού χειρισμού φορτίου με ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αναμένεται να επιτύχει μείωση 68% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στους τερματικούς σταθμούς της SSA στο Long Beach.

Η αλλαγή περιλαμβάνει περισσότερα από 230 κομμάτια εξοπλισμού στους τερματικούς σταθμούς της εταιρείας στο Long Beach. Η SSA μετέτρεψε εθελοντικά την τροφοδοσία της για να υποστηρίξει τους στόχους του Σχεδίου Δράσης για Καθαρό Αέρα, το οποίο απαιτεί οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να είναι 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990 έως το 2030.

«Το όραμα και η σκληρή δουλειά της SSA για να κάνουν τις δραστηριότητές της πιο καθαρές, δείχνουν στη βιομηχανία μετακίνησης αγαθών το δρόμο προς ένα πιο πράσινο μέλλον», σχολίασε ο Mario Cordero, Εκτελεστικός Διευθυντής του λιμανιού.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι προσβλέπουν στο λιμάνι του Long Beach και στους συνεργάτες μας για το παράδειγμα όσον αφορά τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Στίβεν Νιλ, Πρόεδρος της Επιτροπής του λιμανιού.

«Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου ενώ αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες για την επίτευξη του απώτερου στόχου μας για μηδενικές εκπομπές. Ευχαριστώ την SSA για αυτή τη μεταμόρφωση», πρόσθεσε.

Το ανανεώσιμο ντίζελ έχει την ίδια χημική ενέργεια με το παραδοσιακό καύσιμο ντίζελ, αλλά συντίθεται από πηγές όπως το ζωικό λίπος από τα υπολείμματα τροφίμων, το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και το σογιέλαιο.

Εκτός από τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές καυσίμων σε όλο το λιμάνι, η SSA εργάζεται σε άλλες πρωτοβουλίες για τη μετάβαση του στόλου της διαχείρισης φορτίου σε μηδενικές εκπομπές έως το 2030. Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα μια επίδειξη δύο κορυφαίων ηλεκτρικών μπαταριών, οι οποίες δημιουργήθηκαν μετατρέποντας εννέα λαστιχένιες γερανογέφυρες σε πλήρως ηλεκτρική ενέργεια. Έξι είναι ήδη σε λειτουργία. Οι υπόλοιπες τρεις θα μετατραπούν μέχρι τις αρχές του 2022.

Το εν λόγω λιμάνι είναι μια πύλη για το εμπόριο μέσω του Ειρηνικού και δήλωσε πρόσφατα ότι πέτυχε όλους τους στόχους μείωσης των εκπομπών για το 2023 που περιγράφονται στην CAAP Ports του San Pedro Bay, παρά τους μετακινούμενους όγκους ρεκόρ εμπορευματοκιβωτίων.

Η ετήσια έκθεση απογραφής εκπομπών του λιμανιού διαπίστωσε ότι η αιθάλη ντίζελ μειώθηκε κατά 90%, τα οξείδια του αζώτου που σχηματίζουν αιθαλομίχλη μειώθηκαν κατά 62%, και τα οξείδια του θείου μειώθηκαν κατά 97%, ενώ η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 21%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.