ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Μείωση στην τιμή του άνθρακα λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων

17:24 - 25 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Κίνα: Μείωση στην τιμή του άνθρακα λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων
Οι τιμές του άνθρακα στην Κίνα μειώθηκαν σημαντικά στα μέσα Νοεμβρίου σε σύγκριση με την αρχή του μήνα, με την τιμή του μεταλλουργικού άνθρακα και του κοκ να μειώνεται 19,8% και 16,8%, αντίστοιχα.

Τα παραπάνω στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS), είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των προσπαθειών των κινεζικών αρχών να σταθεροποιήσουν την προσφορά στην αγορά και να περιορίσουν την άνοδο των τιμών.

Η τιμή του μεταλλουργικού άνθρακα και του κοκ έχει βυθιστεί στα 3010,7 γιουάν (471,2 δολάρια) και στα 3243,5 γιουάν ανά τόνο στα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με το NBS. Ο απλός μικτός άνθρακας (4.500 χιλιοθερμίδες) υποχώρησε επίσης κατά 7% φθάνοντας στα 874,3 γιουάν ο τόνος στα μέσα Νοεμβρίου.

Άλλοι τύποι ενέργειας όπως το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κατέγραψαν επίσης συρρίκνωση 1,7% στα 7.508,4 γιουάν ανά τόνο στα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του NBS.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μεταξύ των 50 τύπων βασικών υλικών παραγωγής που παρακολουθούνται σε τακτική βάση, 35 από αυτά παρουσίασαν μείωση τιμών στα μέσα Νοεμβρίου σε σύγκριση με την αρχή του μήνα, γεγονός που δείχνει ότι η Κίνα έχει εξασφαλίσει σταθερή προσφορά χύδην εμπορευμάτων παρά την παγκόσμια αύξηση των τιμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.