ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση εργασίας ΟΛΕ ΑΕ-Δήμου Πειραιά για τη «Θαλάσσια Ιερά Οδό»

11:32 - 29 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Συνάντηση εργασίας ΟΛΕ ΑΕ-Δήμου Πειραιά για τη «Θαλάσσια Ιερά Οδό»
Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη με τον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραλη και την Αντιδήμαρχο Πειραιώς κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Ελευσίνας 2023-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κ. Δέσποινα Γερουλάνου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό, σχετικά με την ανάπτυξη της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής «Θαλάσσια Ιερά Οδός», που θα συνδέει τον Πειραιά με την Ελευσίνα.

Κατά την συνάντηση εργασίας, διερευνήθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις για τον καθορισμό του σημείου στην πειραϊκή ακτή ως θέση εκκίνησης και αφετηρία της νέας θαλάσσιας σύνδεσης. Ως καταλληλότερες θέσεις εξετάζονται η Μαρίνα της Ζέας λόγω της ύπαρξης του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι επιβάτες πριν την αναχώρηση του πλοίου τους για την Ελευσίνα, καθώς και το Μικρολίμανο.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία σε τέσσερις οργανωμένες μαρίνες του Πειραιά και  συγκεκριμένα στη Μαρίνα Ζέας, το Πασαλιμάνι, το Μικρόλιμανο και την  Μαρίνα Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

 Η «Θαλάσσια Ιερά Οδός» που προωθεί και αναπτύσσει ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ, αφορά την χάραξη μιας νέας θαλάσσιας γραμμής, σε αντιστοίχιση με την αρχαία χερσαία Ιερά Οδό, η οποία θα συνδέει δια θαλάσσης την Ελευσίνα με τους παραλιμένιους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά, μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής.

Η νέα θαλάσσια σύνδεση αποτελεί έναν νέο τουριστικό -πολιτιστικό προορισμό, με στόχο την ανάπτυξη και προβολή σχετικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Η έναρξη της Θαλάσσιας Ιεράς Οδού σχεδιάζεται να συμπέσει χρονικά με τους εορτασμούς της Ελευσίνας- Πολιτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2023. Η  λειτουργία της γραμμής θα  συνεχιστεί και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, αφήνοντας στην περιοχή σημαντική παρακαταθήκη ανάπτυξης και προώθησης της ιστορικής της κληρονομιάς.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ συνεχίζει αντίστοιχες συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δήμους, από τους οποίους διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.