ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία Wärtsilä, CCS και Λιμάνι Tianjin σε έξυπνα πρότυπα πλοίων

18:02 - 30 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Συνεργασία Wärtsilä, CCS και Λιμάνι Tianjin σε έξυπνα πρότυπα πλοίων
Η Wärtsilä Voyage, μέρος της φινλανδικής εταιρείας τεχνολογίας Wärtsilä, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MOU) με την China Classification Society (CCS) και το λιμάνι Tianjin για την προώθηση της έξυπνης τεχνολογίας πλοίων της Κίνας και την ανάπτυξη τεχνολογίας ρυμουλκών επόμενης γενιάς σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου.

Όπως έγινε γνωστό, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την παροχή προηγμένης τεχνολογίας και την παροχή εξαιρετικά προηγμένων ψηφιακών προσομοιωτών, οι οποίοι θα ενισχύσουν και θα επιταχύνουν σημαντικά τις δοκιμές ιδέας του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων και αυτόνομων δοκιμών αλγορίθμων, εκπαίδευσης και ασφάλειας.

Το έξυπνο ρυμουλκό επόμενης γενιάς αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Ο ευρύτερος στόχος της συνεργασίας είναι να βελτιώσει την ασφάλεια, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα στα πολυσύχναστα λιμάνια της Κίνας με έξυπνα πλοία και τεχνολογία έξυπνων αισθητήρων. Το Wärtsilä Voyage θα συνεισφέρει επίσης και θα υποστηρίξει την CCS στην ανάπτυξη των πρώτων στο είδος του προτύπων και κατευθυντήριων γραμμών για έξυπνα πλοία εσωτερικού.

Η ανάπτυξη αυτών των ευφυών προτύπων πλοίων θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία διεθνούς συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας και τις βέλτιστες πρακτικές τέτοιων έξυπνων πλοίων.

«Η υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας είναι απίστευτα σημαντική καθώς ανυψώνει τη σχέση μας με την CCS και τον Όμιλο Tianjin Port από μια παραδοσιακή σχέση προμηθευτή-πελάτη και προς μια βαθύτερη και μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία», σχολίασε ο Sean Fernback, Πρόεδρος της Wärtsilä Voyage και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Wärtsilä.

«Δεδομένου ότι το λιμάνι της Tianjin είναι ένα από τα δέκα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στον κόσμο, καθώς και το ότι η στρατηγική του σημασία είναι ιδιαίτερα μεγάλη στο ναυτιλιακό τοπίο της Κίνας, αυτή είναι μια εξαιρετική πιλοτική περίπτωση που ανοίγει πολλές άλλες ευκαιρίες για συνεργασίες στην περιοχή».

Η Κίνα και η Φινλανδία εγκρίνουν από κοινού το έργο στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας Επιστημονικής και Τεχνολογικής Καινοτομίας Κίνας-Φινλανδίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.