ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MOL επενδύει σε εταιρείες logistics και ακινήτων

11:35 - 02 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η MOL επενδύει σε εταιρείες logistics και ακινήτων
Η Mitsui OSK Lines (MOL), η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Ιαπωνίας με βάση τον αριθμό του στόλου, επενδύει ορισμένα από τα κέρδη της κατά τη διάρκεια του 2021, για να διαφοροποιήσει τα έσοδα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της έκθεσής της σε ακίνητα.

Η MOL ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην εξαγορά όλων των εναπομεινάντων μετοχών σε δύο εταιρείες του ομίλου, την Utoc που ειδικεύεται σε project logistics και την εταιρεία ακινήτων Daibiru.

Μάλιστα, σχετικά με την Daibiru, η MOL δήλωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει σύντομα περισσότερα ακίνητα του εξωτερικού στο χαρτοφυλάκιό της.

Να σημειωθεί πως η ναυτιλιακή έχει επανειλημμένα αναβαθμίσει τις οικονομικές προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος φέτος, κυρίως χάρη στα ισχυρά κέρδη από την γραμμή πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Ocean Network Express (ONE) στην οποία κατέχει το ένα τρίτο. Μια ισχυρή χρονιά για τις ναυλαγορές χύδην ξηρού φορτίου και Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) έχει επίσης ωθήσει τα κέρδη σε αύξηση, δύο τομείς στους οποίους η MOL διαθέτει πολύ μεγάλους στόλους.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.