ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκή τράπεζα δίνει $8,5 εκατ. για «πράσινη» επέκταση τουρκικού λιμανιού

13:05 - 03 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Ευρωπαϊκή τράπεζα δίνει $8,5 εκατ. για «πράσινη» επέκταση τουρκικού λιμανιού
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) χορήγησε δάνειο 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων για μια φιλική προς το περιβάλλον επέκταση του λιμανιού Altintel στη δυτική Τουρκία.

Η EBRD χορήγησε το δάνειο στο Altintel Liman ve Terminal Işletmeleri, ένα λιμάνι υγρού χύδην που βρίσκεται στο Kocaeli, για την κατασκευή και εγκατάσταση 18 δεξαμενών αποθήκευσης χημικών και σχετικής υποδομής.

Η επένδυση αναμένεται να αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα υγρού χύδην του λιμανιού κατά 23.164 m³ σε 105.600 m³.

Σύμφωνα με την EBRD, οι νέες εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για το χειρισμό και την αποθήκευση πρώτων υλών για καταναλωτικά αγαθά, χρώματα και επιστρώσεις, φαρμακευτικά προϊόντα, γεωργία, κατασκευές, ηλεκτρονικά και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η νέα υποδομή θα λειτουργεί με ένα σύγχρονο, αυτοματοποιημένο και ψηφιακό σύστημα που θα ενισχύσει την ενέργεια και θα δημιουργήσει εξοικονόμηση κόστους, ανοίγοντας το δρόμο για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του λιμανιού.

Επιπλέον, η Altintel Port θα συνεργαστεί με την EBRD για την επέκταση των ευκαιριών σταδιοδρομίας για τις γυναίκες στην εταιρεία.

«Η επένδυσή μας θα υποστηρίξει μια σημαντική βελτίωση στις λειτουργίες του λιμανιού. Η εγκατάσταση αποτελεσματικής τεχνολογίας και συστημάτων αυτοματισμού και η αντικατάσταση του εξοπλισμού ντίζελ με ηλεκτρικό εξοπλισμό θα οδηγήσει σε οικονομίες κλίμακας. Η επέκταση της χωρητικότητας θα σημαίνει επίσης μικρότερους χρόνους ταξιδιού και βελτιωμένες υπηρεσίες για μια ευρύτερη πελατειακή βάση», δήλωσε η Sue Barrett, διευθύντρια της EBRD, Sustainable Infrastructure Group.

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Levend Kokuludag, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Arkem Group, ιδιοκτήτης του λιμανιού, δήλωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή για τον όμιλο Arkem να συνεργαστεί με την EBRD για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του Altintel Port. Με την επιτυχή υλοποίηση του τρέχοντος έργου, η Altintel Port επιθυμεί να επεκτείνει περαιτέρω τις ικανότητές της για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση από νέους και υπάρχοντες πελάτες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.