ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η TEN Ltd εξασφαλίζει $500 εκατ. μέσα από επέκταση χρονοναυλώσεων

12:03 - 06 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η TEN Ltd εξασφαλίζει $500 εκατ. μέσα από επέκταση χρονοναυλώσεων
Η TEN Ltd. ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου χρονοναύλωσης δύο δεξαμενόπλοιων κατηγορίας aframax για συνδυασμένη περίοδο 48 μηνών με μεγάλη εταιρεία πετρελαίου.

Με αυτές τις δύο συναλλαγές, ο συνολικός αριθμός των μακροπρόθεσμων χρονοναυλώσεων που έχουν εξασφαλιστεί τους τελευταίους τρεις μήνες ανέρχεται σε 10.

Αυτές σε συνδυασμό με τα ελάχιστα έσοδα ναύλωσης του πλοίου μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) και του δεξαμενόπλοιου Shuttle που θα παραδοθούν το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αντίστοιχα, αναμένεται να αποφέρουν ακαθάριστα έσοδα περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η πρόσφατη αύξηση των μακροπρόθεσμων ναυλώσεων είναι ένδειξη αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες δεξαμενόπλοιων. Η TEN, ακολουθώντας τη δοκιμασμένη πολιτική απασχόλησης για εξασφαλισμένες συμβάσεις και ανοδικές δυνατότητες θα πρέπει να είναι ο κύριος ωφελούμενος της αναμενόμενης ανάκαμψης της αγοράς, σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN. «Αυτές οι δύο χρονοναυλώσεις μαζί με όλες τις άλλες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τα νεότευκτά μας, παρέχουν βελτιωμένη ορατότητα και ευελιξία στις ταμειακές ροές και καθιστούν την TEN ελκυστική πρόταση για όσους αναζητούν στην αγορά δεξαμενόπλοιων, παρόμοια εμπειρία με αυτή που βίωσε πρόσφατα εκείνη των εμπορευματοκιβωτίων και του χύδην ξηρού φορτίου», σχολίασε ο κ. Σαρόγλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.