ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Ρότερνταμ ξεκινά έργα για ενίσχυση της βιωσιμότητας

12:21 - 09 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Ρότερνταμ ξεκινά έργα για ενίσχυση της βιωσιμότητας
Το λιμάνι του Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, έχει ξεκινήσει νέες συνεργασίες ως μέρος του προγράμματος καινοτομίας PortXL για να κάνει τις δραστηριότητές του πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες.

Όπως έγινε γνωστό, οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν τρεις συνεργάτες που εργάζονται σε τομείς που κυμαίνονται από την παρακολούθηση και την έρευνα της ποιότητας του νερού έως την παραγωγή έξυπνων γνώσεων σχετικά με τις τεχνολογικές επιδόσεις των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Μαζί με άλλες επτά start-ups, αυτές οι εταιρείες μπήκαν στο πρόγραμμα PortXL, το οποίο προσελκύει καινοτομίες από όλο τον κόσμο στο Ρότερνταμ, όπου μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Η αρχή του λιμανιού θα εξετάσει εάν αυτές οι εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το λιμάνι του Ρότερνταμ ασφαλέστερο, πιο αποτελεσματικό και πιο βιώσιμο.

Ένας από τους εταίρους, η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας TechBinder παρέχει πληροφορίες για την τεχνολογική απόδοση των ναυτιλιακών εργασιών χρησιμοποιώντας ένα μείγμα αποδεδειγμένων τεχνολογιών παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων από τη βιομηχανία και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT).

Η εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεταξύ της Damen Shipyards και της Schneider Electric, δίνει τη δυνατότητα στα ναυπηγεία και στις ναυτιλιακές εταιρείες να αποτρέπουν ελαττώματα και να βελτιώνουν την απόδοση των πλοίων. Κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου, η Λιμενική Αρχή θα εξετάσει πώς τα προϊόντα και οι γνώσεις της TechBinder μπορούν να προσθέσουν αξία στη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση των δικών της πλοίων του λιμενικού.

Η δεύτερη εταιρεία Water Insight, που βρίσκεται στο Wageningen της Ολλανδίας, ειδικεύεται στην παρακολούθηση και την έρευνα της ποιότητας του νερού. Διαθέτει γνώσεις τόσο στην επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων για μεγάλες περιοχές όσο και στη διεξαγωγή επιτόπιων οπτικών μετρήσεων. Την επόμενη περίοδο, η Αρχή Λιμένος του Ρότερνταμ και η Water Insight θα εξετάσουν εάν είναι δυνατόν να χαρτογραφηθεί η διασπορά ιζημάτων που προκύπτουν από συγκεκριμένη τεχνολογία βυθοκόρησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.