ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Eagle Bulk ολοκληρώνει το 1ο δοκιμαστικό ταξίδι με βιοκαύσιμα

23:27 - 13 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
H Eagle Bulk ολοκληρώνει το 1ο δοκιμαστικό ταξίδι με βιοκαύσιμα
Η ναυτιλιακή εταιρεία Eagle Bulk Shipping με έδρα τις ΗΠΑ ολοκλήρωσε το πρώτο της ταξίδι βιώσιμων βιοκαυσίμων σε συνεργασία με την GoodFuels, μια ολλανδική πρωτοπόρο στα βιοκαύσιμα για την παγκόσμια βιομηχανία μεταφορών.
Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, κατηγορίας Ultramax, με όνομα Sydney Eagle, που κατασκευάστηκε το 2015, ανεφοδιάστηκε με θαλάσσια βιοκαύσιμα της GoodFuels κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο λιμάνι Terneuzen της Ολλανδίας.
 
 
Με βάση τους υπολογισμούς της εταιρείας, οι εκπομπές CO2 του πλοίου μειώθηκαν κατά περίπου 90% κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, σε σύγκριση με τη χρήση συμβατικών καυσίμων.
 
 
«Η Eagle συνεχίζει να διερευνά ενεργά τρόπους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του στόλου της, ενώ μεγιστοποιεί την απόδοση σύμφωνα με τους διεθνείς στόχους για μείωση της έντασης του άνθρακα και τις εκπομπές από τη ναυτιλία», δήλωσε ο Jonathan Dowsett, Διευθυντής Επιδόσεων Στόλου στην Eagle Bulk Shipping.
 
«Είμαστε… ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του πρώτου δοκιμαστικού ταξιδιού μας με βιοκαύσιμα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την GoodFuels στο μέλλον».
 
 
«Είναι τιμή να συνεργαζόμαστε με την επίσης πρωτοπόρο στο περιβάλλον, Eagle Bulk, η οποία διερευνά ένα καινοτόμο και βιώσιμο μονοπάτι για τη μετάβαση της ναυτιλιακής απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, με τον ανεφοδιασμό των βιώσιμων θαλάσσιων βιοκαυσίμων μας», πρόσθεσε η Isabel Welten, Chief Commercial Officer της GoodFuels.
 
Πριν από ένα χρόνο, η Eagle Bulk υπέγραψε το Sea Cargo Charter. Η ναύλωση παρέχει ένα παγκόσμιο πλαίσιο για την ευθυγράμμιση των δραστηριοτήτων ναύλωσης με την υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά, προκειμένου να προωθηθεί η απαλλαγή από τον άνθρακα της διεθνούς ναυτιλίας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.