ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

D'Amico: Σφραγίζει την αναχρηματοδότηση ολόκληρου του χρέους του 2022

18:48 - 05 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
D'Amico: Σφραγίζει την αναχρηματοδότηση ολόκληρου του χρέους του 2022
Ο Ιταλός ιδιοκτήτης της d'Amico International Shipping (DIS) έχει εξασφαλίσει 78,5 εκατομμύρια δολάρια από τρεις τράπεζες με στόχο την αναχρηματοδότηση του συνολικού χρέους της που λήγει το 2022.

Η ιρλανδική θυγατρική της εταιρείας, d'Amico Tankers, έχει υπογράψει συμφωνία δανείου 43 εκατομμυρίων δολαρίων με την ABN Amro Bank για την αναχρηματοδότηση του χρέους της που λήγει το 2022 στα δεξαμενόπλοια MR1 Cielo di Ulsan, Cielo di Hanoi και Cielo di Gaeta.

Αυτό είναι επίσης το πρώτο δάνειο της DIS που συνδέεται με τη βιωσιμότητα, με το περιθώριο προσαρμοσμένο με βάση τις εκπομπές CO2 του στόλου της d'Amico Tankers και το σχετικό ετήσιο δείκτη ενεργειακής απόδοσης AER, όπως καθορίζεται από το Poseidon Principles, ένα παγκόσμιο πλαίσιο για υπεύθυνη χρηματοδότηση πλοίων, όπου θέτονται υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν δραστηριότητές τους (ναυπηγήσεις ενεργειακά αποδοτικών πλοίων, κ.λπ.).

Επιπλέον, η d'Amico Tankers υπέγραψε προθεσμιακό δάνειο 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την Skandinaviska Enskilda Banken για την αναχρηματοδότηση του πλοίου LR1 Cielo Bianco κατασκευής του 2017 και εξασφάλισε επιπλέον 15,5 εκατομμύρια δολάρια από την Banco BPM για την αναχρηματοδότηση του MR1 Cielo di Salerno κατασκευής του 2016.

Ο Paolo d'Amico, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της d'Amico, σχολίασε: «Χάρη στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που εφαρμόσαμε τα τελευταία χρόνια, η DIS είναι υπερήφανη σήμερα που διαχειρίζεται έναν σύγχρονο οικολογικό στόλο του οποίου οι εκπομπές είναι πολύ χαμηλότερες από το AER του Poseidon Principles. Η κατοχή ενός τέτοιου σύγχρονου στόλου μας παρέχει πρόσβαση σε πιο ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης, καθώς οι μεγαλύτερες τράπεζες που χρηματοδοτούν τον ναυτιλιακό τομέα έχουν υπογράψει το Poseidon Principles και έχουν δεσμευτεί να μειώσουν το αποτύπωμα CO2 των πλοίων που χρηματοδοτούν».

Η d'Amico διαθέτει επί του παρόντος ένα στόλο 37 δεξαμενόπλοιων προϊόντων πετρελαίου, εκ των οποίων 19 είναι ιδιόκτητα, 10 ναυλωμένα και οκτώ ναυλωμένα bareboat (χωρίς πλήρωμα), με μέσο όρο ηλικίας περίπου 7,1 ετών για τα ιδιόκτητα και τα ναυλωμένα πλοία χωρίς πλήρωμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.