ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Seaspan διαθέτει $1,4 δισ. για νεότευκτα πλοία με LNG

18:44 - 07 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η Seaspan διαθέτει $1,4 δισ. για νεότευκτα πλοία με LNG
Η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ και ιδιοκτήτης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Seaspan, θυγατρική της Atlas, έχει εξασφαλίσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για την κατασκευή δέκα πλοίων με καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Έτσι, η Seaspan ολοκλήρωσε την τελευταία της χρηματοδότηση για το πρόγραμμα νεότευκτων 70 πλοίων της. Αυτό περιλαμβάνει τρία πλοία που παραδόθηκαν πρόσφατα.

Τα έσοδα από αυτές τις χρηματοδοτήσεις ανέρχονται σε περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Seaspan θα τα χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα μέσω της κατασκευής των νεότευκτων για να χρηματοδοτήσει μια συνολική επένδυση περίπου 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2021. Επιπλέον, αντιπροσωπεύει την τελευταία ενέργεια για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του προγράμματος.

Τα έσοδα από τη χρηματοδότηση ανέρχονται σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρησιμοποιηθούν για δέκα νεότευκτα πλοία με καύσιμο το LNG χωρητικότητας 15.000 TEU (διπλού καυσίμου).

Ο Graham Talbot, CFO της Atlas και της Seaspan, σχολίασε: «Έχουμε πλέον συνάψει δεσμευτικές χρηματοδοτικές ρυθμίσεις για το πλήρες πρόγραμμα Newbuild μας, ενισχύοντας τη μακροπρόθεσμη ρευστότητά μας. Έχουμε επιδείξει σταθερή επιτυχία στην εκτέλεση ελκυστικών ευκαιριών ανάπτυξης την κατάλληλη στιγμή, ενώ διαχειριζόμαστε επιμελώς τον σχετικό κίνδυνο. Αυτό το κάνουμε διασφαλίζοντας ότι συνάπτουμε συμβόλαια νέας κατασκευής μόνο όταν υπάρχει μακροχρόνια μίσθωση με έναν από τους αντισυμβαλλομένους μας υψηλής ποιότητας και ότι έχουμε ξεκάθαρη οπτική γωνία για τη χρηματοδότηση του έργου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.