ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Όμικρον «βάζει» το λιμάνι της Tianjin σε μερικό lockdown

15:31 - 10 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η Όμικρον «βάζει» το λιμάνι της Tianjin σε μερικό lockdown
Ξέσπασμα του στελέχους Όμικρον της Covid-19 το Σαββατοκύριακο οδήγησε το λιμάνι της πόλης Tianjin κοντά στο Πεκίνο να μπαίνει σε μερικό lockdown.

Έχουν τεθεί σε εφαρμογή έλεγχοι εξόδου και διεξάγονται μαζικά τεστ στην πόλη, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε 14 εκατομμύρια άτομα. Άλλα 21 κρούσματα αναφέρθηκαν στη βορειοανατολική πόλη τη Δευτέρα, με πολίτες να τίθενται σε τρία επίπεδα καραντίνας.

Το ξέσπασμα έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει το Πεκίνο. Η κινεζική πρωτεύουσα βρίσκεται μόλις 130 χλμ βορειοδυτικά της Tianjin.

Η αυστηρή πολιτική του Πεκίνου για μηδενικά κρούσματα Covid έχει περιορίσει τις τοπικές περιπτώσεις με μαζικά τεστ, έκτακτα lockdown, επαγρύπνηση και εκτεταμένες καραντίνες. Ωστόσο, νέες παραλλαγές όπως η Όμικρον, οδηγούν τα κρούσματα σε έξαρση από το φθινόπωρο.

Το Ningbo, το οποίο φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, είχε τρία μερικά lockdown σε διάστημα έξι μηνών.

Ο κίνδυνος περαιτέρω διακοπής λειτουργίας των δραστηριοτήτων στην Κίνα είναι σημαντικός λόγω του συνδυασμού μιας πολιτικής μηδενικής ανοχής έναντι της Covid και της Όμικρον που είναι πολύ πιο μεταδοτική από προηγούμενες παραλλαγές, προειδοποίησαν αναλυτές της εταιρείας συμβούλων Sea-Intelligence στην τελευταία τους εβδομαδιαία έκθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.