ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Wärtsilä προσφέρει λύσεις απανθρακοποίησης σε πλοία της CMA CGM

18:27 - 14 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η Wärtsilä προσφέρει λύσεις απανθρακοποίησης σε πλοία της CMA CGM
Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έχει επιλεγεί για να παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για 12 νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που παραγγέλθηκαν από την CMA CGM για ναυπήγηση στην Κίνα.

Οι παραγγελίες δόθηκαν το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με έξι πλοία χωρητικότητας 13.000 TEU να ναυπηγούνται επί του παρόντος στη ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua, ενώ τα άλλα έξι πλοία χωρητικότητας 15.000 TEU βρίσκονται επίσης υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Jiangnan.

Ο εξοπλισμός της Wärtsilä έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στα ναυπηγεία μέχρι τις αρχές του 2022, με το πρώτο από τα 12 πλοία να αναμένεται να δρομολογηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Αναθέτοντας σε αυτά τα πλοία να λειτουργούν με καύσιμο LNG αντί για συμβατικά καύσιμα ντίζελ πλοίων, η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία δίνει έμφαση στις προσπάθειές της να απανθρακοποιήσει τις θαλάσσιες δραστηριότητες, ενώ το LNG εξαλείφει σχεδόν όλους τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως τα οξείδια του θείου και το οξείδιο του αζώτου.

Επιπλέον, οι κινητήρες αερίου διπλού καυσίμου στα πλοία είναι ήδη συμβατοί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως το βιομεθάνιο, το συνθετικό μεθάνιο και το ηλεκτρονικό μεθάνιο, σύμφωνα με τη φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας.

"Η επιλογή των πλοίων αερίου διπλού καυσίμου που τροφοδοτούνται με LNG για τα νέα μας πλοία είναι μέρος της δέσμευσής μας να οικοδομήσουμε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα", δήλωσε ο Xavier Leclercq, αντιπρόεδρος της CMA Ships, ο οποίος συνέχισε προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη Wärtsilä, καθώς έχουν έναν παρόμοιο στόχο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και ένα πολύ ευρύ φάσμα λύσεων να προσφέρουν.

Η Wärtsilä είχε νωρίτερα συνάψει σύμβαση για την προμήθεια εννέα πλοίων της CMA CGM χωρητικότητας 23.000 TEU που έχουν παραδοθεί και πέντε χωρητικότητας 15.000 TEU, δύο από τα οποία έχουν παραδοθεί και τρία βρίσκονται επί του παρόντος υπό κατασκευή.

«Αυτή η μεγάλη επαναλαμβανόμενη παραγγελία για ένα ευρύ φάσμα λύσεων της Wärtsilä από έναν αξιόλογο πελάτη σηματοδοτεί την αξία της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της ευκρίνειας εστίασης στον πελάτη και υπογραμμίζει το ευρύ φάσμα των ικανοτήτων μας στις θαλάσσιες τεχνολογίες», σχολίασε ο Håkan Agnevall, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wärtsilä Corporation.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.