ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότερα κρούσματα στην Tianjin… περισσότερα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού

13:51 - 17 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Περισσότερα κρούσματα στην Tianjin… περισσότερα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού
Τα κρούσματα της Covid-19 εξαπλώνονται στην κινέζικη πόλη Tianjin, γεγονός που οδηγεί σε ευρύτερα lockdown, ενώ άλλες κινεζικές πόλεις-λιμάνια, όπως Dalian και η Σαγκάη, ανέφεραν επίσης κρούσματα, πυροδοτώντας φόβους για μεγαλύτερο χάος στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Volkswagen ανέστειλαν την παραγωγή στα δικά τους εργοστάσια στην Tianjin καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε. Η Airbus, ένας άλλος μεγάλος κατασκευαστής στην πόλη, δεν έχει ακόμη κάνει το ίδιο.

Ενώ το λιμάνι Tianjin, το οποίο διακινούσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια teu πέρυσι, συνεχίζει να λειτουργεί, η παραλαβή εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής έχει ανασταλεί, οι ώρες πύλης έχουν μειωθεί και έχει τεθεί περιορισμός στις παραδόσεις φορτηγών.

Στο Dalian, δύο κρούσματα όμικρον εντοπίστηκαν από άτομα που έφτασαν από την Tianjin. Οι ταξιδιωτικές συνδέσεις μέσα και έξω από την Tianjin έχουν περιοριστεί αυστηρά αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αρχές είναι επιφυλακτικές για ένα ξέσπασμα της Covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα μόλις 140 χιλιόμετρα μακριά, με λιγότερο από τρεις εβδομάδες μέχρι την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Πέντε κρούσματα Covid-19 αναφέρθηκαν επίσης στη Σαγκάη, η οποία έχει αυξήσει την επαγρύπνησή της σχετικά με την Covid-19 ενόψει της κορύφωσης των ταξιδιών για τις διακοπές της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Δυστυχώς, το 2022 δεν ξεκίνησε όπως ελπίζαμε», προειδοποίησε η Maersk σε μια ενημέρωση παγκόσμιας συμφόρησης, προσθέτοντας: «Η πανδημία εξακολουθεί να είναι ισχυρή και δυστυχώς, βλέπουμε νέα κρούσματα να επηρεάζουν την ικανότητά μας να μεταφέρουμε το φορτίο σας».

Η αυστηρή πολιτική του Πεκίνου για μηδενική ανοχή στην Covid έχει περιορίσει τα τοπικά κρούσματα με μαζικά τεστ, έκτακτα lockdown και εκτεταμένες καραντίνες. Ωστόσο, νέες παραλλαγές όπως η όμικρον έχουν οδηγήσει τα κρούσματα να εντείνονται από το φθινόπωρο.

Η Eurasia Group, μια εταιρεία συμβούλων με έδρα τις ΗΠΑ, έχει θέσει την προσπάθεια πρόληψης του ιού της Κίνας στην κορυφή της αξιολόγησης κινδύνου για το 2022, υποδηλώνοντας ότι η πολιτική θα επιβαρύνει περαιτέρω την παγκόσμια οικονομία.

«Η Κίνα βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση λόγω Covid zero πολιτικής που φαινόταν απίστευτα επιτυχημένη το 2020, αλλά τώρα έχει γίνει μια μάχη ενάντια σε μια πολύ πιο μεταδοτική παραλλαγή με ευρύτερα lockdown και εμβόλια με περιορισμένη αποτελεσματικότητα», προειδοποίησαν οι αναλυτές της σε έκθεση.

Στα θετικά νέα σχετικά με την Κίνα, την Covid-19 και τις αλυσίδες εφοδιασμού, τα σύνορα και ο εκτελωνισμός στο Dongxing μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας και του Βιετνάμ άνοιξαν ξανά μετά από τρεις εβδομάδες που ήταν κλειστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.