ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ZIM: Νέα συμφωνία ναύλωσης αξίας 400 εκατ. δολαρίων

10:24 - 20 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
ZIM: Νέα συμφωνία ναύλωσης αξίας 400 εκατ. δολαρίων
Η ναυτιλιακή εταιρεία του Ισραήλ, ZIM Integrated Shipping Services, η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq, ανακοίνωσε μια νέα οκταετή συμφωνία ναύλωσης με μια ναυτιλιακή εταιρεία που είναι συνδεδεμένη με την Kenon Holdings Ltd., σύμφωνα με την οποία η ZIM θα ναυλώνει τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 7.000 TEU.

Τα πλοία λειτουργούν με διπλό καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και θα εξυπηρετούν τις διάφορες παγκόσμιες εξειδικευμένες συναλλαγές της ZIM έναντι συνολικής αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Hyundai Samho Heavy Industries με έδρα την Κορέα και έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Ο Eli Glickman, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ZIM, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε άλλη μια συμφωνία ναύλωσης για να εξασφαλίσουμε χωρητικότητα υψηλής ποιότητας, με έμφαση στην προσθήκη εξαιρετικά ευέλικτων πλοίων που θα μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν σε πολλαπλές συναλλαγές. Καθώς εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη βασική μας λειτουργία στόλου για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς, παραμένουμε δεσμευμένοι στη διατήρηση σημαντικής ευελιξίας του στόλου για να εκτελέσουμε την αποδεδειγμένη παγκόσμια εξειδικευμένη στρατηγική μας και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας. Είναι σημαντικό ότι η προσθήκη «πράσινης» χωρητικότητας με καύσιμο το LNG ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ZIM στην πρώτη γραμμή της μείωσης της έντασης άνθρακα μεταξύ των παγκόσμιων τακτικών γραμμών και θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε τους πελάτες μας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα».

Ο κ. Glickman πρόσθεσε: «Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει περαιτέρω τη συνετή στρατηγική κατανομής κεφαλαίων μας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τις εμπορικές μας προοπτικές, να προσφέρουμε κορυφαία κερδοφορία στον κλάδο και να δημιουργήσουμε διαρκή αξία για τους μετόχους».

Η ZIM είναι μια παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με ηγετικές θέσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Ιδρύθηκε στο Ισραήλ το 1945, η ZIM είναι μία από τις παλαιότερες ναυτιλιακές, με πάνω από 76 χρόνια εμπειρίας, παρέχοντας στους πελάτες καινοτόμες υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς και logistics με φήμη για κορυφαίους χρόνους διέλευσης, αξιοπιστία χρονοδιαγράμματος και άριστη εξυπηρέτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.