ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MPC Capital παραγγέλνει τέσσερα πλοία στο ναυπηγείο της Ν.Κορέας

09:55 - 21 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η MPC Capital παραγγέλνει τέσσερα πλοία στο ναυπηγείο της Ν.Κορέας
Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων MPC Capital με έδρα το Αμβούργο ανακοίνωσε μια παραγγελία τεσσάρων νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο κορεατικό ναυπηγείο HJ Shipbuilding & Construction (HJSC), το νέο εμπορικό σήμα της Hanjin Heavy Industries & Construction.

Τα νεότευκτα θα έχουν χωρητικότητα 5.500 TEU και η παράδοσή τους έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η MPC Capital είπε ότι τα νέα containerships θα έχουν φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό, που θα επιτρέψει εξοικονόμηση 40% στην κατανάλωση σε σύγκριση με τον υπάρχοντα στόλο και μετατροπή σε λειτουργίες ουδέτερου άνθρακα με βάση την πράσινη μεθανόλη.

«Υπογραμμίζοντας την υψηλή του απόδοση, ο σχεδιασμός του πλοίου έχει περιβαλλοντική σήμανση DNV υψηλού προφίλ και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα EEDI-Phase 3 και NOx Tier III», πρόσθεσε η γερμανική εταιρεία.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ζήτηση για νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με ευνοϊκές προδιαγραφές, χαμηλή κατανάλωση και υψηλή περιβαλλοντική κατάταξη θα αυξηθεί», τόνισε ο Christian Rychly, διευθύνων σύμβουλος στον τομέα ναυτιλίας της MPC Capital.

Επιπλέον, σχολίασε, «Το βιβλίο παραγγελιών σε αυτό το τμήμα μεγέθους είναι αρκετά χαμηλό και το 80% των πλοίων στο νερό σήμερα είναι μη οικολογικά πλοία. Ταυτόχρονα, η θετική δυναμική στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζεται. Τα θεμελιώδη δεδομένα σηματοδοτούν περαιτέρω ενίσχυση της προσφοράς περιουσιακών στοιχείων και με περιορισμένη χωρητικότητα ναυπηγείων, η παραγγελία νέων πλοίων παρέχει μια πολύ μοναδική ευκαιρία». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.