ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ρεκόρ σε όγκους εισαγωγών σημείωσε το Port of Oakland

14:40 - 21 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Νέο ρεκόρ σε όγκους εισαγωγών σημείωσε το Port of Oakland
Το λιμάνι του Oakland διακίνησε 1,05 εκατομμύρια TEU φορτωμένου εισαγωγικού φορτίου το 2021, σημειώνοντας νέο ρεκόρ εισαγωγών εμπορευματοκιβωτίων στην 94χρονη ιστορία του.

Ο αριθμός αυτός αντανακλά επίσης αύξηση 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αυτό το ρεκόρ προήλθε κυρίως από τις άνευ προηγουμένου καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ και επιτεύχθηκε εν μέσω μιας διαταραγμένης αλυσίδας εφοδιασμού παγκοσμίως, «καθώς τα πλοία που έφτασαν αργά, τα ακυρωμένα ταξίδια και οι καθυστερήσεις εβδομάδων σε ορισμένα λιμάνια επηρέασαν τη μετακίνηση εμπορευμάτων», εξήγησαν λιμενικοί.

Παράλληλα, οι όγκοι εξαγωγών του Oakland μειώθηκαν κατά 8% από έτος σε έτος, ενώ οι ακυρώσεις ταξιδιών μείωσαν τον αριθμό των πλοίων που μπορούσαν να μεταφέρουν φορτία στο εξωτερικό και υπήρχε έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων για εξαγωγές, σύμφωνα με το λιμάνι.

Όσον αφορά τους συνολικούς όγκους εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Καλιφόρνια, έφτασαν τα 2,4 εκατομμύρια TEU το 2021.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι εισαγωγικές μας δραστηριότητες παρέμειναν ισχυρές», δήλωσε ο ναυτιλιακός διευθυντής του Port of Oakland, Bryan Brandes, ο οποίος συνέχισε, προσθέτοντας: «Η έμφαση τώρα είναι να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν βλάψει τους εξαγωγικούς πελάτες μας».

Το λιμάνι των ΗΠΑ προβλέπει περισσότερες διακοπές το 2022, καθώς η ανάπτυξη του εμπορίου συνεχίζει να ξεπερνά την ικανότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ως εκ τούτου, το Oakland ανακοίνωσε την έναρξη ενός συστήματος αναμονής για τα πλοία που φθάνουν και ενός άδειου χώρου για αποθήκευση εμπορευματοκιβωτίων αποκλειστικά για εξαγωγές, ως απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.

Επιπλέον, το λιμάνι των ΗΠΑ συνεργάζεται με ναυτιλιακές εταιρείες για να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες πλοίων που είχαν ανασταλεί το 2021, όταν ορισμένες εταιρείες παρέλειψαν να κάνουν στάση στο Oakland λόγω των υπερβολικά μεγάλων καθυστερήσεων στα λιμάνια της Νότιας Καλιφόρνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.