ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες παραγγελίες eco πλοίων για τη Euroseas

15:43 - 02 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Νέες παραγγελίες eco πλοίων για τη Euroseas
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία που ειδικεύεται σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Euroseas επέστρεψε στο Ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νότιας Κορέας με νέα ναυπηγική σύμβαση για την κατασκευή δύο containership οικολογικού σχεδιασμού χωρητικότητας 2.800 teu.

Τα δύο νεόκτιστα, αξίας περίπου 85 εκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να παραδοθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και το πρώτο τρίμηνο του 2024, αντίστοιχα. Η παραγγελία ακολουθεί ένα ζευγάρι αδελφών πλοίων που παρήγγειλε η Euroseas πέρυσι για περίπου 76 εκατομμύρια δολάρια με παράδοση το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, σχολίασε: «Τα τρέχοντα συμβόλαια, μαζί με μια παραγγελία που δώσαμε τον Ιούνιο του 2021 για ένα ζευγάρι παρόμοια πλοία, θα μας επιτρέψουν να χτίσουμε μια ισχυρή παρουσία στον τομέα των μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατηγορίας feeder με ένα κουαρτέτο σύγχρονων πλοίων του στόλου μας, με υψηλή απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου. Αυτή η παραγγελία υπογραμμίζει επίσης το επιθετικό μας σχέδιο για την ανανέωση του στόλου μας και την επέκταση του αποτυπώματός μας στον τομέα, ενώ τηρούμε τη δέσμευσή μας για περιβαλλοντικά βιώσιμες λειτουργίες.

Με την ορατότητα των κερδών μας για το 2024, πιστεύουμε ότι η επένδυση σε νέα πλοία σύγχρονου οικολογικού σχεδιασμού κάνει καλή χρήση της ταμειακής ροής που δημιουργείται από τον υπάρχοντα στόλο μας. Παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για την αγορά εμπορευματοκιβωτίων τα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα νεότευκτων θα ενισχύσει περαιτέρω τις προοπτικές της εταιρείας μας προς όφελος των μετόχων μας».

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος στόλο 16 πλοίων, αποτελούμενο από 10 τροφοδοτικά και έξι ενδιάμεσου μεγέθους πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Σε πλήρη βάση, ο στόλος της Euroseas θα αυξηθεί σε 20 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με χωρητικότητα φορτίου περίπου 61.571 teu.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.