ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο βετεράνος της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα ηγηθεί τμήματος της ZeroNorth

12:38 - 03 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Ο βετεράνος της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα ηγηθεί τμήματος της ZeroNorth
Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth, η οποία ιδρύθηκε για να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση του διεθνούς εμπορίου, ανακοίνωσε σήμερα (3/2) τον διορισμό του Jesper Bo Hansen ως νέου Chief Revenue Officer.

Ο Jesper εντάσσεται στη ZeroNorth με 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ναυτιλίας που έχει αποκτήσει σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, στις εταιρείες Torm, Heidmar και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλιου της Team Tankers International. Στην προηγούμενη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk Broker Advisory Services, ο Jesper ίδρυσε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με κλιματικές υποθέσεις, προς ναυτιλιακές εταιρείες, επενδυτές και δανειστές, παρέχοντας συμβουλές για επενδύσεις στην απανθρακοποίηση και για εταιρική χρηματοδότηση.

Ο Jesper έχει ηγηθεί στο παρελθόν πρωτοβουλιών απανθρακοποίησης στην ναυτιλία, επιτυγχάνοντας φιλόδοξους στόχους μέσω της ανάπτυξης ισχυρών ομάδων και συνεργασιών. Πρωτοστάτησε σε ένα πρωτοποριακό έργο που ασχολείται με την μετάβαση της ναυτιλίας προς την απανθρακοποίηση μαζί με τη McKinsey και μοιράστηκε τις απόψεις του στο COP26 συμβάλλοντας στην ώθηση προς μηδενικούς ρύπους στη ναυτιλία έως το 2050. Αυτό σημαίνει ότι είναι άψογα προετοιμασμένος για να υποστηρίξει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ZeroNorth στις ναυτιλιακές εταιρείες ώστε να προετοιμάσουν τους στόλους τους για τους επερχόμενους κανονισμούς λειτουργίας και να υποστηρίξουν μια βιώσιμη μετάβαση.

Οι εκτεταμένες διασυνδέσεις του Jesper και η μεγάλη του εμπειρία σε ηγετικούς ρόλους στη βιομηχανία της ναυτιλίας και των επενδύσεων θα βοηθήσουν τη ZeroNorth να αναπτυχθεί περαιτέρω. Στο νέο του ρόλο, ο Jesper θα ηγηθεί και θα επεκτείνει το διεθνές δίκτυο εσόδων της ZeroNorth φτάνοντάς το σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η πλατφόρμα της ZeroNorth μετατρέπει τα δεδομένα σε γνώση και δράσεις, βελτιστοποιώντας το ταξίδι, την απόδοση του πλοίου και την κατανάλωση καυσίμου, βοηθώντας έτσι την μετάβαση των ναυτιλιακών εταιρειών προς την απανθρακοποίηση, την ενίσχυση των εσόδων τους και την άμεση μείωση των εκπομπών τους.

Σχετικά με την ανάθεση του ρόλου, ο Søren Christian Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, σχολίασε: «Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που ο Jesper εντάσσεται στην ομάδα της ZeroNorth, εμβαθύνοντας περαιτέρω τις κορυφαίες ικανότητες και την τεχνογνωσία μας στην αγορά. Η εμπειρία του στον τομέα της ναυτιλίας και στις επενδύσεις θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης μας σε νέες περιοχές και αγορές, και ξέρω ότι είναι αφοσιωμένος και έτοιμος να υποστηρίξει την αποστολή μας, που είναι να αφήσουμε τον πλανήτη σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που τον βρήκαμε”.

«Τα σημαντικά αυτά νέα έρχονται αμέσως μετά την εξαγορά της ClearLynx νωρίτερα φέτος, η οποία μας ανοίγει το δρόμο σε νέες αγορές και νέους πελάτες. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για παγκόσμια επέκταση το 2022. Η γνώση του Jesper για την αγορά, η πρακτική του εμπειρία στην δημιουργία οργανισμών πωλήσεων και η συμβολή του στο ταξίδι της απανθρακοποίησης, μας προετοιμάζει κατάλληλα για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας».

Μιλώντας για το νέο του ρόλο ως Chief Revenue Officer, ο Jesper Bo Hansen είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στο δυναμικό της ZeroNorth σε μια τόσο σημαντική στιγμή για την εταιρεία και σε μια κομβική στιγμή για τον κλάδο μας. Η απανθρακοποίηση είναι ένα ταξίδι που μεταμορφώνει τη ναυτιλία, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι εντάσσομαι σε έναν οργανισμό ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στις ναυτιλιακές εταιρείες να δράσουν άμεσα μέσω της πλατφόρμας ZeroNorth.

«Η επόμενη γενιά κρατά μία στάση ευθύνης απέναντι τον κλάδο μας όπως ποτέ άλλοτε, και με κάνει να ελπίζω ότι οι περισσότεροι νέοι μπαίνουν στον κλάδο με στόχο να τον μεταμορφώσουν. Η ZeroNorth είναι μέρος αυτής της μεταμόρφωσης και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά και να γίνω κι εγώ μέρος της. Τώρα αρχίζει η πραγματική δουλειά»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.