ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tufton Oceanic: Πώληση πλοίων και ενέργειες πράσινης μετάβασης

17:01 - 18 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Tufton Oceanic: Πώληση πλοίων και ενέργειες πράσινης μετάβασης
Η επενδυτική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου Tufton Oceanic Assets Limited εντάχθηκε στο Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping και συνεχίζει να εκχωρεί πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ως μέρος της δέσμευσής της για ανακατανομή κεφαλαίου.

Η εταιρεία εντάχθηκε στο ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης ως πρεσβευτής αποστολής για να συνεργαστεί για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Επιπλέον, η Tufton πούλησε πρόσφατα τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φτάνοντας στη δέκατη εκποίηση από τα τέλη του 2020.

Όπως αποκαλύφθηκε, τα εν λόγω πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι τα Candy και Echidna, τα οποία αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο του 2021, και το Vicuna, που αποκτήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Τα δύο πρώτα πλοία εκποιήθηκαν για συνολικό ποσό 21 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το τρίτο για 18 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία είπε ότι ο διαχειριστής επενδύσεων συνεχίζει να εντοπίζει μια ελκυστική σειρά ευκαιριών σε μια σειρά από τομείς-στόχους της εταιρείας και αναμένει να ανακατανείμει αυτά τα έσοδα εγκαίρως.

Για την Tufton Oceanic, η οποία επενδύει σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μεταχειρισμένων εμπορικών θαλάσσιων πλοίων, οι μελλοντικές επενδύσεις περιλαμβάνουν δεξαμενόπλοια χημικών και προϊόντων καθώς και πλοία χύδην φορτίου.

Σύμφωνα με αυτό, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, η εταιρεία είπε ότι θα αποκτήσει ένα δεξαμενόπλοιο προϊόντων για 30,9 εκατομμύρια δολάρια και ένα bulker μεγέθους Handysize για 23,6 εκατομμύρια δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.