ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Corpus Christi θα γίνει πράσινος κόμβος υδρογόνου

14:21 - 23 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Corpus Christi θα γίνει πράσινος κόμβος υδρογόνου
Οι Apex Clean Energy, Ares, EPIC Midstream και PCCA θα διερευνήσουν την ανάπτυξη της πράσινης παραγωγής υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου αγωγού και ενός κόμβου πράσινων καυσίμων στο λιμάνι του Corpus Christi, στο Τέξας.

Τα μέρη έχουν συνάψει μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεννόησης (MoU). Στο πλαίσιο του Μνημονίου, θα διερευνήσουν την ανάπτυξη κορυφαίας παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και εξαγωγών πράσινων υδρογόνου. Αυτό περιλαμβάνει επίσης έναν πρόσφατα κατασκευασμένο αποκλειστικό αγωγό και έναν κόμβο πράσινων καυσίμων στην ακτή του Κόλπου του Τέξας.

Το έργο θα παράγει πράσινο υδρογόνο και άλλα πράσινα καύσιμα σε όγκους που είναι «άγνωστοι» ακόμη στις Η.Π.Α. Επιπλέον, θα είναι δυνατό να αυξηθεί η παραγωγή μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η εταιρεία καθαρής ενέργειας Apex αναμένει να χρησιμοποιήσει τα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο Τέξας για την ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων που παράγουν πράσινο υδρογόνο. Επιπλέον, η EPIC θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή αγωγών για να επιταχύνει την ανάπτυξη ενός νέου αγωγού πράσινων καυσίμων. Το έργο θα αξιοποιήσει επίσης και θα αναπτύξει υπάρχουσες και νέες υποδομές αποθήκευσης, επεξεργασίας και εξαγωγής που βρίσκονται σε ακίνητα που ανήκουν στην Αρχή Λιμένων (PCCA).

Η Ares και η PCCA υπέγραψαν προηγουμένως ένα ξεχωριστό μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη υποδομής για την υποστήριξη της παραγωγής πράσινου υδρογόνου. Αυτό το μνημόνιο στηρίζεται σε αυτή την προσπάθεια, ειδικά όσον αφορά την ανάπτυξη έργων πράσινων καυσίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.